Επέκταση της συνεργασίας με Ισραήλ

Επέκταση της συνεργασίας με Ισραήλ

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σημασία της επικείμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ιερουσαλήμ ανέδειξε χθες ανώτατος Ισραηλινός αξιωματούχος σε συζήτηση που είχε με Ελληνες δημοσιογράφους. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, στο Ισραήλ αναμένεται να υπογραφεί μια σειρά συμφωνιών για την τουριστική και γεωργική συνεργασία, την κυβερνοασφάλεια και την τεχνολογία. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι το Ισραήλ επιθυμεί να επεκτείνει την ήδη ισχυρή αμυντική συνεργασία σε διμερές επίπεδο, ενώ επισήμανε ότι «είμαστε δύο πυλώνες σταθερότητας σε αυτήν την περιοχή και η συνεργασία μας είναι ζωτικής σημασίας».

Ο στόχος είναι η ανάπτυξη στρατηγικής σχέσης, αποσαφήνισε σχετικά, και υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της χώρας του να προχωρήσει σε αυτό το επίπεδο. Ο Ισραηλινός αξιωματούχος σχολίασε και την υπογραφή οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών ανάμεσα σε Ελλάδα και Ιταλία λέγοντας πως «οτιδήποτε συμβάλλει στην επίτευξη σταθερότητας, ευημερίας και ειρήνης στην περιοχή είναι ευπρόσδεκτο» και εξέφρασε την ελπίδα οι διαπραγματεύσεις με την Αίγυπτο για την οριοθέτηση ΑΟΖ να καρποφορήσουν και να ολοκληρωθούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή