Αρνητικά στο νομοσχέδιο ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ

Αρνητικά στο νομοσχέδιο ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διαφωνία τους με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, που τίθεται προς έγκριση σήμερα με ονομαστική ψηφοφορία κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, εξέφρασαν στο σύνολό τους οι αρχηγοί των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης χθες στη Βουλή, ενώ παράλληλα δεν άφησαν εκτός στόχου του επικριτικού τους λόγου και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για την εκπαιδευτική πολιτική του όταν ήταν στην κυβέρνηση την προηγούμενη περίοδο.

«Δυστυχώς συνεχίζετε την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ. Διατηρείτε, πέρα από τα άλλα, τα νομοθετήματα του ΣΥΡΙΖΑ, και ως προς το εκπαιδευτικό πλαίσιο και ως προς τη διοίκηση της εκπαίδευσης. Και έρχεστε και κάνετε απλά μπαλώματα πάνω σε αυτά. Κάνετε προσχηματικές μικροαλλαγές», υπογράμμισε η κ. Φωτεινή Γεννηματά απευθυνόμενη στα κυβερνητικά έδρανα για να συνεχίσει: «Προχωράτε στο μέλλον κάνοντας βήματα στο παρελθόν. Η πρόταση η οποία συζητούμε σήμερα είναι δυστυχώς ιδιαίτερα φτωχή, τόσο σε αξιακό όσο και σε παιδαγωγικό περιεχόμενο.

Το πρώτο που χρειαζόμαστε είναι μια ουσιαστική μεταρρύθμιση, μια μεγάλη αλλαγή στο εκπαιδευτικό σύστημα. Εμείς έχουμε και στρατηγική και όραμα, ποιοτική εκπαίδευση για όλους τους μαθητές και μείωση του μαθησιακού χάσματος με μετρήσιμους στόχους μέσα από την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου. Αυτόν τον στόχο εξυπηρετούσε η μεγάλη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το 2011. Ο κόσμος αλλάζει, εσείς, όμως, όχι. Με την πολιτική σας παγιώνονται και διευρύνονται οι ανισότητες. Σπαταλάτε μια ευκαιρία εις βάρος της νέας γενιάς», κατέληξε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

«Παίζεται ανάμεσα στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον ΣΥΡΙΖΑ μια κακοπαιγμένη παράσταση με μοιρασμένους ρόλους και γνωστό σενάριο, με τίτλο “είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα”», σημείωσε από την πλευρά του ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και πρόσθεσε: «Δεν πάει και πολύς καιρός που έχετε κυβερνήσει και δεν ξεχνά ο λαός μας, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ καταψηφίζει το απαράδεκτο αυτό νομοσχέδιο. Φυσικά, οι υπουργοί Παιδείας θα αλλάζουν, όπως και οι κυβερνήσεις, αλλά στα συρτάρια μένουν οι ανεξόφλητες πολιτικές επιταγές που αφήνει ο ένας στον άλλον. Γι’ αυτό και έχει σημασία και θα κάνουμε το παν, για να σας δυσκολέψουμε».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είναι ένα τεχνοκρατικό, ιδεοληπτικό νομοσχέδιο με, αν θέλετε, πινελιές που αφορούν συγκεκριμένα θετικά τα οποία θα τα ψηφίσουμε, αλλά με πολλά αρνητικά στα οποία δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε».

Μία ημέρα νωρίτερα, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης σημείωνε: «Εμείς οραματιζόμαστε μια πολιτεία όπου η δημόσια παιδεία μεταρρυθμίζεται σε πραγματικό χρόνο συνέχεια όχι από υπουργούς. Οραματιζόμαστε ένα εθνικό μορφωτικό συμβούλιο το οποίο θα αποτελείται από δύο τρίτα κληρωτούς και ένα τρίτο διορισμένους σοφούς της εκπαίδευσης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή