Κόβει κάθε «γέφυρα» με τον ΣΥΡΙΖΑ το ΚΙΝΑΛ

Κόβει κάθε «γέφυρα» με τον ΣΥΡΙΖΑ το ΚΙΝΑΛ

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμεση και ξεκάθαρη ήταν η απάντηση του Κινήματος Αλλαγής στη νέα ανοιχτή πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα για συμπόρευση, όπως αυτή εκφράστηκε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, με στελέχη του ηγετικού πυρήνα της Χαρ. Τρικούπη, αλλά και βουλευτές, να αποκλείουν εκ νέου οποιοδήποτε ενδεχόμενο «γέφυρας» με την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Τα σενάρια για συζητήσεις είναι τελειωμένα, δεν υπάρχει το πολιτικό πλαίσιο», υπογραμμίζουν στο ΚΙΝΑΛ, που διαβλέπουν φυσικά ότι όσο πλησιάζουν οι εσωκομματικές διαδικασίες στην Κουμουνδούρου, με βασικό άξονα τον μετασχηματισμό, τόσο θα εντείνονται και οι επιθέσεις φιλίας, με τον ΣΥΡΙΖΑ να αναζητεί –αλλά και να επιχειρεί να δημιουργήσει– χαραμάδες προσέγγισης. Κάτι που προσώρας δεν έχει αποδώσει καρπούς, μιας και η στάση της Χαρ. Τρικούπη παραμένει σταθερά αρνητική, προτάσσοντας μεν τον διάλογο μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, αλλά αποκλείοντας κατηγορηματικά κάθε πιθανότητα προγραμματικών συγκλίσεων.

Την ίδια ώρα, ιδιαίτερα υψηλοί παραμένουν οι τόνοι απέναντι στην κυβέρνηση, όπως φάνηκε και από την τοποθέτηση της Φώφης Γεννηματά στη Βουλή την Τετάρτη για την Παιδεία, αλλά και από τις αντιπολιτευτικές κινήσεις στο μέτωπο της οικονομίας, με αιχμή του δόρατος τα εργασιακά. Οπως ξεκαθαρίστηκε, άλλωστε, θα καταψηφιστεί το νέο πλαίσιο που θα έρθει στη Βουλή για το πρόγραμμα «Συν-Εργασία», με το ΚΙΝΑΛ να κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για «σχέδιο καθολικής και οριζόντιας εφαρμογής της μερικής απασχόλησης».

Επιπλέον, σταθερά ψηλά στην ατζέντα της Χαρ. Τρικούπη διατηρούνται και τα εθνικά θέματα, σε μια περίοδο πυκνών εξελίξεων στην εξωτερική πολιτική, με κοινό παρονομαστή την Τουρκία. Σε αυτή την κατεύθυνση και σε μια κίνηση με προφανή συμβολισμό, η κ. Γεννηματά θα επισκεφθεί την ερχόμενη Δευτέρα το Καστελλόριζο. Παράλληλα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πρόκειται να θέσει ενώπιον των ηγετών των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και το θέμα της επιχείρησης «Ειρήνη» κατά του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, με αφορμή και το πρόσφατο περιστατικό της παρεμπόδισης νηοψίας σε τουρκικό φορτηγό πλοίο από την ελληνική φρεγάτα «Σπέτσαι».    

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή