Κυρ. Μητσοτάκης: Αύξηση δόσεων για ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος

Κυρ. Μητσοτάκης: Αύξηση δόσεων για ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tέσσερις νέες πρωτοβουλίες στο μέτωπο της οικονομίας, μεταξύ των οποίων και αύξηση του αριθμού των δόσεων για φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, κατά τη συζήτηση στο πλαίσιο ερώτησης του Αλέξη Τσίπρα στην «Ωρα του Πρωθυπουργού». 

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης:

* Πρώτον, η ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ ενισχύεται με ακόμη 190 εκατομμύρια. Έτσι, μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα καλύπτει το 60% των εργοδοτικών εισφορών για τους εργαζόμενους του προγράμματος. Και, αν χρειαστεί, το μέτρο θα επεκταθεί. Στόχος, να διατηρηθούν οι θέσεις απασχόλησης με τους εργοδότες να τις κρατούν οπωσδήποτε ενεργές.

* Δεύτερον, θεσπίζονται ευνοϊκοί όροι για την εξόφληση εκκρεμών φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών. Οι οφειλές Μαρτίου-Σεπτεμβρίου, που έχουν ανασταλεί, θα αποτελέσουν ξεχωριστό σύνολο, που θα αποπληρωθεί σε 12 άτοκες δόσεις ή σε 24 δόσεις μειωμένου επιτοκίου. Και, μάλιστα, από το 2021. Στόχος, να ελαφρυνθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

*Τρίτον, αυξάνεται ο αριθμός των δόσεων για φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ. Έτσι, τα φυσικά πρόσωπα θα μπορούν να εκπληρώνουν τις φετινές υποχρεώσεις τους σε 8 μηνιαίες αντί των 3 διμηνιαίων δόσεων. Οι εταιρείες σε 8 αντί των 6 μηνιαίων. Και οι ιδιοκτήτες σε 6 αντί των 5. Στόχος και πάλι, να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι.

* Και, τέταρτον, επιβραβεύονται οι συνεπείς φορολογούμενοι: Όσοι αποπληρώσουν εφάπαξ τις φετινές υποχρεώσεις, θα έχουν άμεση έκπτωση φόρου σε ποσοστό 2%. Στόχος, προφανώς να πληρώσουν λιγότερο φόρο όλοι οι υπόχρεοι. Αλλά και να εξασφαλιστεί η ομαλή και έγκαιρη ροή εσόδων στα δημόσια ταμεία

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή