Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν θα γίνουν εκλογές

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν θα γίνουν εκλογές

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέλος σε κάθε σενάριο πρόωρων εκλογών έβαλε χθες από του βήματος της Βουλής ο πρωθυπουργός, καθώς μίλησε ευθέως για κάλπες στο τέλος της τρέχουσας κυβερνητικής τετραετίας, απαντώντας σε νέο υπαινιγμό του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σχέδια εκλογικού αιφνιδιασμού τους μήνες μετά την καλοκαιρινή περίοδο. Μίλησε, πάντως, ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης και «για κάποιες προσαρμογές» στο κυβερνητικό σχέδιο, κάνοντας αρκετούς στην εθνική αντιπροσωπεία να κάνουν λόγο για έμμεση προαναγγελία ανασχηματισμού.

«Δεν θα γίνουν εκλογές πριν από το τέλος της τετραετίας. Η χώρα δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση εκλογές», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Λίγη ώρα νωρίτερα ο κ. Αλ. Τσίπρας είχε προβλέψει ότι η κυβέρνηση έχοντας αναλάβει δεσμεύσεις έναντι των εταίρων, δεν θα αποφύγει μέτρα νέας λιτότητας είτε στα τέλη του έτους είτε στις αρχές του 2021, και υπό αυτό το πρίσμα είναι πιθανόν να κάνει αποδεκτές εισηγήσεις για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες νωρίτερα. «Θα ξαναφέρετε δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας τον Απρίλη του 2021 –λέω εγώ, μακάρι όχι νωρίτερα– όταν θα συζητάτε για μεσοπρόθεσμο ή τον Δεκέμβρη του 2020, όταν θα συζητάτε τον προϋπολογισμό. Εκτός αν έχετε στόχο να δραπετεύσετε, να διαφύγετε, όπως σας πιέζουν όλοι γύρω σας στο Μαξίμου οι σύμβουλοι να πάτε σε εκλογές, πριν έρθουν τα μαντάτα και για τα μέτρα και για την ύφεση και για τα λουκέτα και για την ανεργία, να διαφύγετε», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δίνετε μερικές φορές την εντύπωση ότι ξυπνάτε κάθιδρος το βράδυ και λέτε: “Εκλογές! Τι θα γίνει, αν γίνουν εκλογές!” και αυτός ο πανικός είναι διάχυτος και σε εσάς και στα στελέχη σας» σχολίασε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Ηρεμήστε, κύριε Τσίπρα. Μπορώ να αποκαταστήσω την ηρεμία του ύπνου σας και να διασφαλίσω ότι θα πάτε διακοπές άνετα το καλοκαίρι. Δεν θα γίνουν εκλογές πριν από το τέλος της τετραετίας. Μπορείτε, λοιπόν, να μην έχετε αυτήν την ανησυχία και εσείς και τα στελέχη σας».

«Πολιτικό κεφάλαιο»

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση έχει πολιτικό κεφάλαιο, το οποίο προτίθεται να επενδύσει», και συνέχισε: «Ο κεντρικός πυρήνας της κυβερνητικής πολιτικής ως προς την ανάγκη η χώρα αυτή να μεταμορφωθεί μέσα από ένα μεγάλο κύμα μεταρρυθμίσεων δεν έχει αλλάξει. Κάποιες επιμέρους προσαρμογές στο σχέδιό μας προφανώς και θα γίνουν. Να ξαναδώσουμε όλοι μαζί εκλογικό ραντεβού το 2023. Μέχρι τότε θα έχετε ακόμα τρία χρόνια στην αντιπολίτευση».

Οι δύο άνδρες, ούτε και σε αυτή τη συνάντησή τους που προκλήθηκε εξ αφορμής επίκαιρης ερώτησης για την οικονομία, δεν απέφυγαν και την ανταλλαγή αιχμών σε προσωπικό επίπεδο.

Ετσι, ο κ. Τσίπρας με καυστική διάθεση χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη «Μωυσή», ότι έτσι δηλαδή τον παρουσιάζει στην κοινωνία ο Τύπος, με αφορμή την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του, με αφορμή τον τρόπο που παρουσίασε κοινοτικό έγγραφο για την πορεία της οικονομίας στην εθνική αντιπροσωπεία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης –ανέφερε χαρακτηριστικά πως παρουσίασε το περιεχόμενό του με τρόπο ψευδή– σχολίασε: «Δεν διαβάζετε ολόκληρα τα κείμενα που καταθέτετε; Συνειδητά διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα και θέλετε να δίνετε άλλες εντυπώσεις; Ερχεστε εδώ και ψεύδεστε για ακόμη μία φορά. Και μετά απορείτε γιατί σας λέει όλος ο κόσμος ψεύτη, και ο κ. Κοτζιάς, και οι δικοί σας συνάδελφοι».

Εντονη ενόχληση προκάλεσε στην Κουμουνδούρου η αναφορά αυτή του κ. Μητσοτάκη, και με γραπτή ανακοίνωσή του ΣΥΡΙΖΑ λίγη ώρα αργότερα, χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «πολιτικό απατεώνα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή