Προανακριτική: Νέα προθεσμία ζητεί ο Παπαγγελόπουλος

Προανακριτική: Νέα προθεσμία ζητεί ο Παπαγγελόπουλος

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εξαιρετικά επιθετικό, φραστικά, τρόπο προς τα μέλη της πλειοψηφίας της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, ορισμένα εκ των οποίων μάλιστα έκαναν λόγο έως και για «απειλές» εναντίον τους, και με επιπρόσθετο επιχείρημα ότι υπήρξε αριθμός εγγράφων της δικογραφίας που του δόθηκε μόλις την περασμένη Παρασκευή, ο κ. Δημ. Παπαγγελόπουλος αιτήθηκε νέα προθεσμία, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η οποία είχε οριστεί ως η πρώτη της κατάθεσής του με την ιδιότητα του υπόπτου.

Η νέα ένσταση του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης τυπικώς εξετάζεται σήμερα, το μεσημέρι, σε νέα συνεδρίαση της Επιτροπής. Βουλευτές της Ν.Δ. ουσιαστικώς από χθες τάσσονται απορριπτικά του αιτήματος να δοθεί προθεσμία, ενώ στον αντίποδα κινούνται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκ μέρους της πλειοψηφίας ο κ. Αθ. Πλεύρης φέρεται να υποστήριξε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε πρόσβαση σε όλα τα έγγραφα από την αρχή της διαδικασίας, χαρακτηρίζοντας μάλιστα προσβλητική της διαδικασίας την τωρινή στάση του.

Αντιδρώντας ο δικηγόρος του τέως αναπληρωτή υπουργού Δημ. Τσοβόλας, με αφορμή την τοποθέτηση του κ. Πλεύρη, σχολίασε ότι οι έχοντες τον ρόλο του εισαγγελέα πιθανώς να θεωρηθούν ότι παραβιάζουν τον νόμο με κατάχρηση της εξουσίας τους.

Η φράση τότε που αποδίδεται στον βουλευτή της Ν.Δ., δηλαδή «Να μας κάνετε μήνυση», προκάλεσε σύμφωνα με ορισμένες πηγές την έκρηξη του κ. Παπαγγελόπουλου, που με τη σειρά του μνημόνευσε τη Δίκη της Νυρεμβέργης, λέγοντας ότι «κάποιοι για να δικαιολογήσουν τα εγκλήματά τους, επικαλούνταν τις εντολές των ανωτέρων τους αλλά δεν γλίτωσαν από την καταδίκη». Τόσο η αναφορά αυτή όσο και αργότερα όταν ο κ. Παπαγγελόπουλος απευθυνόμενος στον βουλευτή της Ν.Δ. Δ. Μαρκόπουλο φέρεται να είπε ότι σύντομα θα μιλήσει για τον ρόλο του, είναι που θεωρήθηκαν «απειλή».

Λίγο αργότερα ο κ. Παπαγγελόπουλος σε κατ’ ίδιαν συζητήσεις είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεστεί από τον τέως αναπληρωτή υπουργό κατά την άσκηση των καθηκόντων του, «έχει μετατραπεί σε πλυντήριο σκανδάλων».

Λίγο πριν, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ι. Μπούγας πρότεινε πάντως να δοθεί προθεσμία μέχρι να υπάρξει η αιτηθείσα γνωμάτευση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής ως προς την κλήση των μη πολιτικών προσώπων, κι αν υπάρξει τέτοια έως αύριο Τετάρτη, τότε να αρχίσει και η κατάθεση του κ. Παπαγγελόπουλου.

«Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έχει χάσει την ψυχραιμία του και επιδιώκει χειραγώγηση των βουλευτών με στόχο διά του εκφοβισμού να πέσει στα μαλακά. Δεν θα τα καταφέρει. Θα ερωτηθεί για όλα όσα ακούστηκαν κι αποκαλύφθηκαν εις βάρος του», σχολίασαν κύκλοι της Ν.Δ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή