N. Δένδιας: Με τη Γαλλία μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για την Ευρώπη και την περιοχή της Μεσογείου

N. Δένδιας: Με τη Γαλλία μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για την Ευρώπη και την περιοχή της Μεσογείου

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε με τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν μίλησε ο υπουργός Εξωτετικών Νίκος Δένδιας.

Ο κύριος Δένδιας αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.  «Η γαλλική υποστήριξη προς τις ελληνικές θέσεις είναι σταθερή και συνεχής», δήλωσε χαρακτηριστικά στο TheTOC.

«Μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα. Για την Ευρώπη, αλλά και για την περιοχή της Μεσογείου, την προώθηση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της συνεργασίας» τόνισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Όπως είπε, στην πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην εποχή μετά-κορωνοϊού δόθηκε η δυνατότητα να συζητήσει σε βάθος με τον Γάλλο ομόλογό του για τη στρατηγική σχέση Ελλάδας-Γαλλίας.

Να σημειωθεί ότι η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα στο Παρίσι, λίγες μόλις ημέρες μετά την επίτευξη μίας ιστορικής συμφωνίας με την Ιταλία για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μας, «μίας συμφωνίας που καταδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως χώρας που δρα στη βάση των αρχών του διεθνούς δικαίου και επιλύει προβλήματα στην περιοχή της».

«Τον ίδιο εποικοδομητικό ρόλο διαδραματίζει και η Γαλλία, οι χώρες μας, εξάλλου, συνδέονται με διαχρονικούς και ιδιαίτερα στενούς δεσμούς, ενώ η συνεργασία μας είναι άριστη σε όλα τα επίπεδα» ανέφερε ο κύριος Δένδιας και συμπλήρωσε «Στις δύσκολες στιγμές που ζούμε, καθώς η Ευρώπη ανακάμπτει από την πανδημία, η εξαιρετική συνεργασία των χωρών μας είναι ακόμα πιο σημαντική».

Κλείνοντας ο υπουργός Εξωτερικών  ενημέρωσε πως μετά την «εποικοδομητική» συνάντηση με το Γάλλο ομόλογό του, συμμετείχαν από κοινού στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου συζήτησαν, «στο πνεύμα και της συναντίληψης Ελλάδας-Γαλλίας και για το θέμα της τουρκικής παραβατικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή