«Προοδευτική Συμμαχία», προσθήκη στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ

«Προοδευτική Συμμαχία», προσθήκη στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια δύσκολη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, με πολλές αναφορές στα «συντροφικά μαχαιρώματα» των τελευταίων μηνών, ο Αλ. Τσίπρας επιχείρησε χθες στα γραφεία της Λεωνίδου να αλλάξει σελίδα και να δώσει μήνυμα εξωστρέφειας και επανεκκίνησης των διαδικασιών για διεύρυνση αλλά και ανανέωση σε επίπεδο προσώπων, όπως είχε αναφέρει η «Κ» της Κυριακής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να ζήτησε την άποψη των μελών του οργάνου για τα προβλήματα που έχουν προκληθεί, καθώς και τρόπους για να αμβλυνθούν οι αντιπαραθέσεις. Σημείωσε πως θα πρέπει όλοι να είναι προσεκτικοί στις τοποθετήσεις τους. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως εξηγήσεις ζητήθηκαν από τον Π. Σκουρλέτη για την πρόσφατη συνέντευξη στην εφημερίδα «Εποχή», όπου είχε δηλώσει πως «προσωπικά, αλλά νομίζω και συνολικά, ο χώρος μας ποτέ δεν υιοθέτησε τα μοντέλα των προσωποπαγών κομμάτων». Ο γραμματέας φέρεται να διευκρίνισε ότι είναι οι πάγιες διατυπωμένες απόψεις του, χωρίς να αποτελούν αιχμή για τον πρόεδρο. Αναφέρθηκε, επίσης, στις επιθέσεις προς το πρόσωπό του για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών, διευκρινίζοντας πως μερίδιο ευθύνης έχουν όλοι, ακόμα και ο Αλ. Τσίπρας. Σχεδόν όλα τα στελέχη σχολίασαν τις διαμάχες που έχουν προκληθεί. Τον λόγο πήρε και ο Ν. Παππάς, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, απαντώντας στον Π. Σκουρλέτη για τις βολές που έχει δεχθεί, τόνισε: «Η Δούρου τι να πει όταν την επόμενη εβδομάδα έχει δύο ακροατήρια;»

Η συζήτηση δεν άργησε να περάσει και στον Δ. Παπαδημούλη. Από τις 11/5 που δόθηκαν στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες», δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος για τα περιουσιακά στοιχεία τού επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. «Η κουβέντα τροφοδοτείται από τη Ν.Δ. γιατί έβαλε το θέμα της διαφημιστικής καμπάνιας για τον κορωνοϊό στην Κομισιόν», τόνισε μέλος της Π.Γ. Στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πάντως, ενόχληση εξακολουθεί να υπάρχει για το θέμα, παρά το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ανακοίνωσε πως το σύνολο των καθαρών εσόδων από όσα διαμερίσματα ενοικιάζει μέσω ΜΚΟ σε πρόσφυγες θα κατατίθενται για τη στήριξη δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης. Υπήρξαν μέλη του οργάνου που έθεσαν το ερώτημα αν έπρεπε να είχε προχωρήσει σε αυτές τις αγορές. «Αν ένα στέλεχος το αφήνεις έρμαιο, θα έρθει και η σειρά των υπολοίπων», φέρεται να είπε ο Ν. Φίλης.

Η συνεδρίαση έκλεισε σε κλίμα συναίνεσης, με την εισήγηση του Π. Σκουρλέτη το θέμα του ονόματος να λήξει στην Π.Γ. Αποφασίστηκε ομόφωνα στο επόμενο Πολιτικό Συμβούλιο ο Αλ. Τσίπρας να εισηγηθεί την προσθήκη στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ του όρου «Προοδευτική Συμμαχία». Εμφαση δόθηκε από τον πρόεδρο στην ανάγκη να αναδειχθούν το επόμενο διάστημα νέα στελέχη, με κριτήριο τη διείσδυση που έχουν στην κοινωνία και όχι την εσωκομματική γεωγραφία. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή