Προανακριτική: Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Αντ. Σαμαρά ζητά ο Δ. Παπαγγελόπουλος

Προανακριτική: Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Αντ. Σαμαρά ζητά ο Δ. Παπαγγελόπουλος

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώπιον της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης βρίσκεται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος παρίσταται με τους συνηγόρους του, Δημήτρη Τσοβόλα και Λυδία Τσοβόλα και έθεσε εκ νέου ζήτημα ακυρότητας της κλήσης του,  θέμα κλήτευσης των μαρτύρων που έχει προτείνει και μέχρι σήμερα δεν εξετάστηκαν από την επιτροπή.

«Επιμένουμε στην κλήτευση βασικών μαρτύρων όπως οι εισαγγελείς Ζαγοραίος και Καλούδης, οι οποίοι είναι ουσιώδεις μάρτυρες. Επαναλαμβάνουμε, για μία ακόμη φορά, ότι πρέπει να κληθεί ο μηνυτής μας, ο κος Σαμαράς. Και για κατ' αντιπαράσταση εξέταση» είπε χαρακτηριστικά ο Δ. Τσοβόλας  και συνέχισε ζητώντας να κληθούν για να καταθέσουν η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου και ο εκδότης Ιωάννης Φιλιππάκης.

«Θα ξεχάσουμε τα νομικά εδώ μέσα; Ποια διάταξη προβλέπει ότι δεν μπορούν να κληθούν ως μάρτυρες; Η εξέταση του μάρτυρα δεν είναι ανακριτική πράξη», τόνισε ο κ. Τσοβόλας, επισημαίνοντας ότι κατέθεσε ως μάρτυρας ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, ο οποίος έχει μηνυθεί από την κα Παπαδάκου για απάτη ενώπιον δικαστηρίου. «Ο κ. Μιωνής κατέθεσε στην Επιτροπή σας, ώρα 10:30, και σας προσκόμισε μία μήνυση, την οποία θα κατέθετε στις 11:00. Παρανόμως σας την έχει εγχειρήσει, παραβιάζοντας προσωπικά και μυστικά δεδομένα», υποστήριξε ο κ. Τσοβόλας.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, που επικαλείται το ΑΠΕ, ο ο κος Παπαγγελόπουλος είπε, ξεκινώντας την κατάθεσή του «Δεν μπορώ να δεσμεύσω τους κληρονόμους μου να στραφούν εναντίον σας».

Ωστόσο, πηγές από το Κίνημα Αλλαγής αποδίδουν στον κ. Παπαγγελόπουλο τη φράση «Θα είμαι σαφής και λιτός. Θέλω, όμως, να πω ότι επειδή ξενυχτώ για να διαβάσω όλα αυτά τα έγγραφα και επειδή είμαι μιας κάποιας ηλικίας, πρέπει να δεσμεύσω τους κληρονόμους μου, εάν μου συμβεί κάτι λόγω αυτής της ταλαιπωρίας, να στραφούν ενώπιον αυτής της Επιτροπής. Ακούγεται ως ευφυολόγημα αυτό αλλά έχει μεγάλη δόση αληθείας».

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν, επίσης, ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος επανέλαβε πως η δίωξή του είναι προαποφασισμένη και επισήμανε ότι από τη μέχρι τώρα διαδικασία, εκείνο που αποδείχθηκε περίτρανα είναι πως «ο Ρασπούτιν υπήρχε μόνο στη σκέψη της κυρίας Ράικου».

Στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης απέστειλε επιστολή η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου. Η κα Παπαδάκου αναφέρει ότι το περιεχόμενο της γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου αποκαθιστά τη νομιμότητα, «σε καμία περίπτωση, όμως, δεν αποκαθιστά τη δημοσιογραφική και προσωπική μου τιμή και υπόληψη, ένα από τα πολυτιμότερα στοιχεία της πορείας μου».

«Σας ζητώ να με καλέσετε ως μάρτυρα για να πω την αλήθεια. Μπροστά σας ξετυλίχθηκαν τρία σκάνδαλα, όπως είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω από μια πρόχειρη ανάγνωση της δικογραφίας που μου παραδώσατε. Μπορώ να βοηθήσω ουσιαστικά με στοιχεία στην ανεύρεση της αλήθειας και στην αποκάλυψη των υπαίτιων. Διερευνήστε τα, στέλνοντας στον Εισαγγελέα τα αντίστοιχα έγγραφα ή τις καταθέσεις που διαθέτετε! Το οφείλετε απέναντι στην Ιστορία και στον Εισαγγελικό σας ρόλο» τονίζει, στην επιστολή της προς την προανακριτική, η κ. Παπαδάκου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή