Δ. Παπαγγελόπουλος: Κατάθεση με αναφορές σε Ρήγα και ναζί

Δ. Παπαγγελόπουλος: Κατάθεση με αναφορές σε Ρήγα και ναζί

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δίχως επί της ουσίας αναφορές στις συγκεκριμένες υποθέσεις που τον αφορούν και για τις οποίες κλήθηκε να δώσει ως ύποπτος εξηγήσεις, κύλησε η χθεσινή πρώτη ημέρα της παρουσίας του κ. Δημ. Παπαγγελόπουλου στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αφιέρωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, το σύνολο της μακράς εναρκτήριας τοποθέτησής του σε επανάληψη ενστάσεων περί ακυρότητας των διαδικασιών, επαναφορά του αιτήματός του να κληθούν και άλλοι μάρτυρες τους οποίους έχει υποδείξει, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς.

Αίσθηση, πάντως προκάλεσε, η επισήμανση που έκανε ότι η διαμορφωθείσα κατάσταση εις βάρος του μπορεί να του στοιχίσει ακόμα και τη ζωή του. Χαρακτηριστικά, φέρεται να είπε τα ακόλουθα: «Επειδή ξενυχτώ για να διαβάσω όλα αυτά τα έγγραφα (ενν. το σύνολο της δικογραφίας) και επειδή είμαι μιας κάποιας ηλικίας πρέπει να δεσμεύσω τους κληρονόμους, αν μου συμβεί κάτι λόγω αυτής της ταλαιπωρίας, να στραφούν εναντίον αυτής της Επιτροπής. Ακούγεται ως ευφυολόγημα αυτό, αλλά έχει μεγάλη δόση αληθείας».

ΚΙΝΑΛ: Νέα απειλή

«Ξεκίνησε την απολογία με νέα απειλή, πως λόγω της ηλικίας του καταπονείται και δεν μπορεί να εγγυηθεί αν στην περίπτωση που πάθει κάτι, η οικογένειά του στραφεί εναντίον μας», σχολίαζαν κύκλοι του ΚΙΝΑΛ.

Στην αρχή της χθεσινής συνεδρίασης, ο συνήγορος του τέως αναπληρωτή υπουργού Δημ. Τσοβόλας επανέλαβε τα περί ακυρότητας της κλήσης του κ. Παπαγγελόπουλου, με τον τέως υπουργό να κάνει λόγο για συνεχείς καταστρατηγήσεις του νόμου και των δικαιωμάτων του από την Επιτροπή. Ο κ. Παπαγγελόπουλος φέρεται μεταξύ άλλων να είπε, επίσης, ότι όπως ο πασάς στραγγάλισε τον Ρήγα, έτσι η Επιτροπή θέλει να στραγγαλίσει την αλήθεια, αλλά και να υποστήριξε ότι όπως οι ναζί ασκούσαν πιέσεις σε κατακτημένους λαούς, έτσι και κάποιοι πιέζουν την Προανακριτική να ολοκληρώσει τάχιστα τις εργασίες της.

Και ενώ η κατάθεσή του συνεχίζεται σήμερα, ο εκδότης Ι. Φιλιππάκης –εκ των μη πολιτικών προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση– μετά τη γνωστή γνωμάτευση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής ότι δεν είναι δυνατή η κλήση μη πολιτικών στην Προανακριτική ως υπόπτων, δήλωσε μεταξύ άλλων: «H προσπάθεια σπίλωσής μου, αλλά και ομηρίας της εφημερίδας μας από τους γνωστούς παραεξουσιαστικούς κύκλους έπεσε στο κενό. Μας λυπεί ιδιαίτερα η “στρατολόγηση” εκπροσώπων του Κοινοβουλίου, αλλά και προθύμων μέσων μαζικής ενημέρωσης σε ένα εμφανώς εκδικητικό σχέδιο τρομοκράτησης και φίμωσης εκδοτών, δημοσιογράφων και δικαστικών λειτουργών που τόλμησαν να ερευνήσουν και να αποκαλύψουν μία σειρά σημαντικών σκανδάλων της μεταπολιτευτικής περιόδου στην πατρίδα μας. Επιφυλασσόμεθα να αναδείξουμε τις ποινικές και αστικές ευθύνες όλων όσοι συμμετέχουν σε αυτή τη σκευωρία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή