Αντιπαράθεση Παπαγγελόπουλου με Ελένη Ράικου

Αντιπαράθεση Παπαγγελόπουλου με Ελένη Ράικου

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επιθέσεις που αυτή τη φορά φάνηκε να είχαν ως κύριο στόχο την εισαγγελέα Ελένη Ράικου, συνεχίστηκε χθες για δεύτερη ημέρα η κατάθεση του κ. Δημ. Παπαγγελόπουλου στην Προανακριτική της Βουλής. Με αφορμή, μάλιστα, αναφορά που φέρεται να έκανε, μεταξύ άλλων, και στα παιδιά της εισαγγελέως ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, ξέσπασε έως και δημόσια αντιπαράθεση μαζί της, ενώ το γενικότερο κλίμα αναφορικά με την έρευνα επί των υποθέσεων στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται ο κ. Παπαγγελόπουλος και άλλα μη πολιτικά πρόσωπα, ηλεκτρίζεται ολοένα και περισσότερο.

Αρχίζοντας τη χθεσινή μακρά κατάθεσή του ο ελεγχόμενος τέως αναπληρωτής υπουργός, μεταξύ άλλων, φέρεται να χαρακτήρισε την κ. Ράικου «μακρύ χέρι» του πρώην πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, ενώ σε κάποια αποστροφή της τοποθέτησής του αναφέρθηκε σύμφωνα με πληροφορίες και στα παιδιά της και το πώς κατάφεραν να σπουδάσουν στο εξωτερικό. Η διαρροή σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ αυτής της αναφοράς του κ. Παπαγγελόπουλου προκάλεσε την οργισμένη δήλωση της κ. Ράικου: «Ηταν και είναι αδιανόητο για μένα να εμπλέκονται σε οποιεσδήποτε υποθέσεις οικογένειες και παιδιά» είπε, μεταξύ άλλων, αφήνοντας με τη σειρά της αιχμές για την επαγγελματική πορεία των παιδιών του κ. Παπαγγελόπουλου. Σε απάντηση ο κ. Παπαγγελόπουλος φέρεται λίγο αργότερα σε κατ’ ίδιαν συζητήσεις να υποστήριξε ότι η κ. Ράικου «έχασε την ψυχραιμία της», επιβεβαίωσε τα καταγγελλόμενα από την εισαγγελέα για τον χώρο εργασίας των παιδιών του, υποστήριξε ότι εκείνος δεν συσχέτισε τις σπουδές των δικών της παιδιών με τον κ. Σαμαρά, για να συμπληρώσει πάντως: «Μαθαίνω από πηγές της Βουλής ότι οι εισαγγελείς Διαφθοράς εξέδωσαν πόρισμα για τον σύζυγο της Ράικου ότι έκανε στοχευμένη συνταγογράφηση επιφέροντας ζημία 1,7 εκατ. στο Δημόσιο και ότι ήρθε το πόρισμα στην επιτροπή».

Ως προς το τελευταίο, αξιοσημείωτο είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα αφορά στοιχεία για συνταγογραφήσεις που ελέγχονται για τον στρατιωτικό γιατρό Λάζαρο Καρνέση, σύζυγο της κ. Ράικου. «Πρόκειται για μία ακόμη υπόθεση-φούσκα, που σκοπό έχει να πλήξει τη σύζυγό μου. Επιχειρείται η διαπόμπευσή μου από μια εισαγγελέα με την οποία έχω προσωπική σφοδρή αντιδικία. Την έχω μηνύσει, της έχω κάνει αίτηση εξαίρεσης, αναφορά και αγωγή κακοδικίας. Απορώ πώς με ερευνά. Κάθε ενέργειά της είναι ανυπόστατη. Επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματός μου», δήλωσε ο κ. Καρνέσης.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Παπαγγελόπουλος αφού, μεταξύ άλλων, είπε πως γνώρισε τον κ. Αλ. Τσίπρα παραμονές των εκλογών του 2012 στο σπίτι των γονιών του τέως πρωθυπουργού, επιτέθηκε εκ νέου στα μέλη της πλειοψηφίας της Προανακριτικής (φέρεται να υποστήριξε ότι ακολουθούν χειρότερες πρακτικές εκείνων που εφάρμοζαν οι ανακριτές στην ασφάλεια επί χούντας), ενώ αναφέρθηκε και σε αρκετά από όσα κατέθεσε η κ. Ράικου, κατά τρόπο όμως που έκαναν πηγές της Ν.Δ. να σχολιάσουν μεταξύ άλλων ότι συνιστούν σημαντικές παραδοχές γεγονότων που του καταλογίζονται, όπως η τηλεφωνική επικοινωνία του ιδίου με την κ. Ράικου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή