Κυρ. Μητσοτάκης: Φέτος είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Κυρ. Μητσοτάκης: Φέτος είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πάντα αισθάνομαι χαρά και υπερηφάνεια όταν βρίσκομαι ανάμεσα στις γυναίκες και τους άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος. Δεν είναι τυχαία η αγάπη των πολιτών για τον Έλληνα πυροσβέστη, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρευρέθηκε το πρωί, μαζί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην ειδική τελετή παραλαβής 20 πυροσβεστικών οχημάτων, δωρεά της εταιρείας «Παπαστράτος», στο κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος».

Κυρ. Μητσοτάκης: Φέτος είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών-1

«Πρέπει να σας πω ότι η συγκεκριμένη προσφορά έρχεται στην πιο κατάλληλη στιγμή. Έχει ξεκινήσει ήδη η αντιπυρική περίοδος, έχουν εκδηλωθεί και οι πρώτες πυρκαγιές» ανέφερε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, επισημαίνοντας: «φέτος είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ. Το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης 112, μια πονεμένη ιστορία πολλών ετών, επιτέλους λειτουργεί.

Σημαντικό εργαλείο έγκαιρης ενημέρωσης των πολιτών. Οι δυνάμεις έχουν αναδιαταχθεί σε όλα τα σημεία της χώρας, ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα με 3 ελικόπτερα βαρέως τύπου και διαθέτουμε 1300 περισσότερους εποχικούς πυροσβέστες. Τα νέα μας οχήματα έφτασαν τώρα τα 126 και όλο το προσωπικό διαθέτει ανανεωμένο εξοπλισμό».

Κυρ. Μητσοτάκης: Φέτος είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών-2

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης πανδημίας, υπογράμμισε ότι «ήταν ένα από τα όπλα που μας οδήγησαν στην πρώτη νικηφόρα μάχη» και εξήγησε:

«Σχεδόν 90 εκατ. ευρώ συγκεντρώθηκαν, είτε σε μετρητά είτε σε είδη πρώτης ανάγκης, από επιχειρήσεις για την ενίσχυση δομών υγείας. Είναι μια ευκαιρία να ευχαριστήσω και πάλι τον ιδιωτικό τομέα γιατί ανέλαβε το δικό του μερίδιο ευθύνης. Ευχαριστώ την εταιρεία "Παπαστράτος" που υποστήριξε αυτή την προσπάθεια αθόρυβα».

Κυρ. Μητσοτάκης: Φέτος είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών-3

 Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε στη συνέχεια ότι «τα δύσκολα είναι μπροστά και δε χωρά επανάπαυση», τονίζοντας ότι φέτος η πρόκληση της πολιτικής προστασίας είναι διπλή και για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, αλλά και για την επιτήρηση της εισόδου πολλών επισκεπτών λόγω του κορονοϊού. «Δεν μπορούμε να αποφύγουμε τις πυρκαγιές αλλά θα τις περιορίσουμε», τόνισε.

 

Με μια σύντομη αναφορά στο ότι «έχει τραυματιστεί το εσωτερικό υποσυνείδητο αυτής της χώρας από ανείπωτες τραγωδίες», ο πρωθυπουργός εξήρε και πάλι το έργο των πυροσβεστών τονίζοντας: «έχετε μάθει να δουλεύετε παρά τον φόβο σας». Και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας πως «η Ελλάδα εγγυάται ασφάλεια στους επισκέπτες της αλλά πρωτίστως στους Έλληνες πολίτες».

Την εταιρεία Παπαστράτος, εκπροσώπησε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλός της, κ. Χρήστος Χαρπαντίδης, ο οποίος μέσα από έναν πολύ σύντομο χαιρετισμό εξήρε τη συνεισφορά του Πυροσβεστικού σώματος, τονίζοντας ότι, «Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στις γυναίκες και τους άνδρες της Πυροσβεστικής. Σε κάθε ανάγκη, οι πυροσβέστες σπεύδουν προς την κατεύθυνση απ’ όπου όλοι αποχωρούν. Σήμερα, εδώ, σκύβουμε το κεφάλι με σεβασμό στην αυταπάρνησή σας. Και υποσχόμαστε ότι θα είμαστε κι εμείς, στην Παπαστράτος, παρόντες, πάντα, σε αυτό το ΜΑΖΙ που τόσο μοναδικά ορίζετε με το έργο σας».

Κυρ. Μητσοτάκης: Φέτος είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών-4

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος,  Χρήστος Χαρπαντίδης

Με τη σειρά του, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ότι, «…η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή και ιδιαίτερη για μένα προσωπικά, για όλο το Πυροσβεστικό Σώμα και την πολιτική προστασία (…) Οι αρμοδιότητες του Πυροσβεστικού Σώματος, η φύση της αποστολής και η μορφή του έργου που προσφέρει, καθιστούν αναγκαίο τον κάθε μορφής μηχανολογικό εξοπλισμό, ο οποίος αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση, ώστε το Σώμα να ανταποκριθεί στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις των συμβάντων που καλείται να διαχειριστεί».

Κυρ. Μητσοτάκης: Φέτος είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών-5

O Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης

Συνεχίζοντας τόνισε ότι, «…τα οχήματα αυτά, πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από το Πυροσβεστικό Σώμα με κύριο έργο την περιπολία εντός δασικών εκτάσεων για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών εν τη γενέσει τους, καθώς είναι οχήματα εκτός δρόμου, μικρά και ευέλικτα».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά την εταιρεία Παπαστράτος και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, στέκονται αρωγοί και συνοδοιπόροι στο απαιτητικό και επικίνδυνο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή