Προσπαθεί να σβήσει φωτιές ο Αλ. Τσίπρας

Προσπαθεί να σβήσει φωτιές ο Αλ. Τσίπρας

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια εβδομάδα δύσκολων συζητήσεων πέρασε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την Πολιτική Γραμματεία της Δευτέρας, για τα «συντροφικά μαχαιρώματα», ο Αλ. Τσίπρας επιχείρησε χθες να σβήσει τις φωτιές που άναψε το «πόθεν έσχες» του Δημ. Παπαδημούλη συγκαλώντας την ευρωομάδα. Είναι σαφές πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει να κλείσει τα εσωκομματικά μέτωπα έστω και αν χρειαστεί να δυσαρεστήσει κάποια πρόσωπα. Το προσπάθησε στην πρώτη επικοινωνία που είχε με τον Στ. Κούλογλου, ζητώντας να ρίξει τους τόνους κατά του επικεφαλής της ευρωομάδας, καθώς και στο ραντεβού τους στην Αίγινα πριν από δύο εβδομάδες. Ούτε η δέσμευση, όμως, του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, πως θα δώσει τα έσοδα από τα ακίνητα που νοικιάζει σε ΜΚΟ σε άπορους πολίτες ήταν αρκετή για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Η χθεσινή συζήτηση στην Κουμουνδούρου ήταν επιβεβλημένη, αλλά καθόλου ανέφελη, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο Στ. Κούλογλου ζήτησε την παραίτηση του Δημ. Παπαδημούλη, υποστηρίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο θα αλλάξει η εικόνα δυσφορίας που υπάρχει. Αυτό το ενδεχόμενο δεν το εξέτασε ο Αλ. Τσίπρας που φέρεται να υποστήριξε πως αν γίνει κάτι τέτοιο η ζημιά θα είναι μεγαλύτερη.

Στη σύσκεψη ο κ. Τσίπρας, κρατώντας αποστάσεις, τόνισε πως «ο Δημ. Παπαδημούλης είναι ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με πολυετή προσφορά και χωρίς ψεγάδια στη διαδρομή του. Ο τρόπος που επέλεξε τώρα να επενδύσει τα χρήματα, που απέκτησε νόμιμα και όχι παράνομα, ήταν λάθος. Νομίζω ότι το έχει κατανοήσει και ο ίδιος». Σε ρόλο «πυροσβέστη» δήλωσε πως το περιστατικό πρέπει να θεωρηθεί λήξαν, εκτιμώντας ότι η Ν.Δ. εκμεταλλεύεται το επεισόδιο. Ξεκαθάρισε πως παρεμβάσεις δεν θα υπάρξουν και ο επικεφαλής της ευρωομάδας δεν θα αλλάξει. Τον λόγο πήρε ο Στ. Κούλογλου, που δείχνοντας την ενόχλησή του προς τον Δημ. Παπαδημούλη, φέρεται να επεσήμανε: «Εκανες λάθος. Με αυτό που έκανες, έβλαψες πρώτα τον εαυτό σου και μετά την ευρωομάδα». Διευκρίνισε μάλιστα πως δεν έθεσε ποτέ θέμα εξόδου του από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μόνο από την ευρωομάδα. Κατά πληροφορίες, ο Δημ. Παπαδημούλης απάντησε ότι η παραίτησή του είναι στη διάθεση του Αλ. Τσίπρα, καθώς εκείνος τον τοποθέτησε επικεφαλής και μόνο ο ίδιος μπορεί να τον απομακρύνει. Σε δήλωσή του στη δημόσια τηλεόραση τόνισε: «Το “πόθεν έσχες” μου είναι νόμιμο, ηθικό και πεντακάθαρο».

Ο Αλ. Τσίπρας θα προχωρήσει μέσα στο καλοκαίρι στην αξιολόγηση της δουλειάς των τομεαρχών, της Κ.O., αλλά και των τμημάτων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προχωρώντας σε αλλαγές προσώπων όπου χρειαστεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή