Τούρκος υπ. Δικαιοσύνης: Η Αγία Σοφία πρέπει να ανοίξει ως τζαμί

Τούρκος υπ. Δικαιοσύνης: Η Αγία Σοφία πρέπει να ανοίξει ως τζαμί

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπέρ της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί εμφανίστηκε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, Αμντουλχαμίτ Γκιουλ, ενόψει και της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας της Τουρκίας στις 2 Ιουλίου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Γκιουλ, στο Kanal 24, τόνισε πως πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος περί ιδρυμάτων, που καθιστά υποχρεωτικό ένα κληροδότημα να επιτελεί το σκοπό τον οποίο του έθεσε ο κληροδότης του. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Τούρκος υπουργός εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η Αγία Σοφία θα λειτουργήσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ως τζαμί, ανεξάρτητα από την απόφαση του δικαστηρίου.

Νωρίτερα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσγλου εκτόξευσε βολές κατά της Ελλάδας, τονίζοντας πως το θέμα της Αγίας Σοφίας «είναι θέμα κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Οι Ελληνες αναμειγνύονται σαν να τους ανήκει η Πόλη και η Αγία Σοφία. Η Αθήνα δεν μπορεί να δίνει οδηγίες. Δεν πρόκειται να κάνουμε κάτι, που δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε. Ο Μωάμεθ ο Πορθητής κατέλαβε το 1453 την Κωνσταντινούπολη και μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τζαμί, υπάρχουν ντοκουμέντα που το αποδεικνύουν».

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή