Δυσφημιστικές οι δηλώσεις Μιωνή απαντά η Ελ. Τουλουπάκη

Δυσφημιστικές οι δηλώσεις Μιωνή απαντά η Ελ. Τουλουπάκη

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για νόμιμες δικονομικές ενέργειες κάνει λόγο η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη αναφερόμενη στα όσα περιέχονται στη νέα αναφορά του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή και υπεραμύνεται των ενεργειών της αλλά και άλλων εισαγγελικών λειτουργών σχετικά με τη διερεύνηση της λίστας Λαγκάρντ.

Αναλυτικά η δήλωση της:

«Με αφορμή τις πρόσφατες άκρως δυσφημιστικές δηλώσεις του κ. Μιωνή, ο οποίος με βάση μια ηχογραφημένη συνομιλία προβαίνει σε παντελώς αυθαίρετους συνειρμούς, θα ήθελα να επισημάνω τα εξης:

Όλες οι ανακριτικές πράξεις στις οποίες αναφέρεται (κατάθεση Φαλτσιανί το Μάρτιο του 2016, κατ οίκον έρευνα κλπ) διενεργήθηκαν κατ εντολή και κατ εποπτεία του κ. Π. Αθανασίου ως προϊσταμένου της Οικονομικής Εισαγγελίας στην υπηρεσία του οποίου υπηρετούσαμε ως επίκουροι οικονομικοί εισαγγελείς από το Νοέμβριο του 2015 κατόπιν δικού του αιτήματος. Η δικογραφία την οποία αναφέρει οτι σχηματίσαμε εγώ και οι συνάδελφοι μου κκ Καλούδης και Ντζούρας δήθεν με δική μας πρωτοβουλία σχηματίστηκε και παραγγέλθηκε επίσης απο τον κ. Αθανασίου, για τον οποίο για προφανείς λόγους δεν κάνει κανένα συνειρμό ο καταγγέλων. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας αντιμετώπιζε τη χρεοκοπία προσπαθήσαμε αξιοποιώντας τα στοιχεία που αξιοποίησε όλη η υπόλοιπη Ευρώπη για την είσπραξη των διαφυγόντων φόρων να πράξουμε ότι επέβαλε το καθήκον και η συνείδηση μας.

Παρακολουθούμε έκπληκτοι μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια ποινικοποίησης νόμιμων δικονομικών ενεργειών. Είμαστε ίσως η μοναδική ευρωπαική χώρα που συμβαίνει κάτι ανάλογο. Ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν δεν κατηγορήθηκαν δικαστικοί λειτουργοί γιατι έπραξαν στα πλαίσια των καθηκόντων τους. Δε θα μετατραπούμε σε απλούς διεκπεραιωτές υποθέσεων όπως επιθυμούν κάποιοι. Θα παραμείνουμε αληθινοί λειτουργοί της Δικαιοσύνης ως το τέλος!».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή