Ν. Κεραμέως: Τρία επιπλέον εξεταστικά κέντρα σε Κρήτη, Αχαΐα και Ξάνθη

Ν. Κεραμέως: Τρία επιπλέον εξεταστικά κέντρα σε Κρήτη, Αχαΐα και Ξάνθη

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί αύριο, Τρίτη, θα προβλέπει τη λειτουργία τριών επιπλέον εξεταστικών κέντρων για τις πανελλήνιες εξετάσεις, σε Κρήτη, Αχαΐα και Ξάνθη.

Αυτό έκανε γνωστό η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, απαντώντας σε σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών, Βασίλη Κεγκέρογλου από το ΚΙΝΑΛ και Σοφίας Σακοράφα από το ΜεΡΑ25.

Τόσο ο κ. Κεγκέρογλου, όσο και η κ. Σακοράφα τόνισαν την ανάγκη να εξασφαλιστεί χωρίς αποκλεισμούς η ισότιμη πρόσβαση των μαθητών στις πανελλήνιες εξετάσεις, ενώ επεσήμαναν ότι ιδιαίτερα για τα απομακρυσμένα νησιά δημιουργούνται άνισες συνθήκες για τους διαγωνιζόμενους.

Η κ. Κεραμέως απέρριψε τις αιτιάσεις ότι μειώθηκαν τα εξεταστικά κέντρα, αντιτείνοντας ότι φέτος λειτουργούν 1.154 αντί 1.092 που ήταν στην περσινή εξεταστική χρονιά, δηλαδή επιπλέον 62, προκειμένου όπως είπε, να τηρηθούν στο ακέραιο τα μέτρα πρόληψης υγιεινής για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού που είχαν εισηγηθεί οι ειδικοί επιστήμονες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή