Τη διαγραφή του Ν. Παππά ζητεί η κυβέρνηση

Τη διαγραφή του Ν. Παππά ζητεί η κυβέρνηση

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διαγραφή του Νίκου Παππά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, με αφορμή την επιστολή που κατέθεσε χθες στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή και το επισυναπτόμενο ηχητικό ντοκουμέντο από συνομιλία που είχε με τον τομεάρχη Οικονομίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη δήλωσή του ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι «24 ώρες μετά την αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους επί των ημερών της διακυβέρνησής του ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να σιωπά».

«Τα ερωτήματα, όμως, είναι αμείλικτα. Γνώριζε την ύπαρξη παρακράτους ο κ. Τσίπρας; Αν ναι τι έκανε γι αυτό; Ενημερώθηκε από τον κ. Παππά, τότε υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησής του και πιο στενό του συνεργάτη;» διερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Σε κάθε περίπτωση ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στους κανόνες της Δημοκρατίας οφείλει να διαγράψει άμεσα τον κ. Παππά από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό», κατέληξε ο κ. Πέτσας.

Η κατάθεση της επιστολής Μιωνή προκάλεσε πολιτική θύελλα, με πηγές της ΝΔ να σημειώνουν ότι «μετά την αποκάλυψη καθίσταται πλέον σαφές με μάρτυρα μάλιστα τον Νίκο Παππά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στήσει ένα παραδικαστικό σύστημα για να κάνει "δουλειές"».

Ο Νίκος Παππάς, σε γραπτή δήλωσή του, μίλησε για «γελοίο αντιπερισπασμό της Ν.Δ. μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για Ράικου και Σαμαρά», κάνοντας λόγο για παραποιημένες συνομιλίες, ενώ ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος υποστήριξε πως ο κ. Μιωνής «προέβη σε αυτή την κίνηση για να σώσει τον Σαμαρά, την Ράικου και τον ίδιο».

Συμπλήρωσε δε πως η κίνησή του, έρχεται μετά τις αποκαλύψεις για τις διαδρομές του χρήματος και τις αποκαλύψεις για τον σύζυγο της κ. Ράικου. «Αυτό είναι το πραγματικό κύκλωμα. Ένα διεθνές κύκλωμα που διακινεί χρήμα παγκοσμίως σε βάρος αδύναμων χωρών όπως ο Άγιος Δομίνικος και η Βόρεια Μακεδονία. Και σε αυτό ήταν πρωταγωνιστής ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού», πρόσθεσε.

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε και το Κίνημα Αλλαγής, σημειώνοντας πως «τα όσα αποκαλύπτονται καθημερινά για το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ επιβάλλεται να διερευνηθούν άμεσα από τη δικαιοσύνη και οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν, αυτά δεν χωρούν στη Δημοκρατία».

Τέλος, η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη χαρακτήρισε δυσφημιστικές τις αναφορές Μιωνή, ο οποίος -σύμφωνα με την ίδια- «με βάση μια ηχογραφημένη συνομιλία προβαίνει σε παντελώς αυθαίρετους συνειρμούς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή