Κείμενο – παρέμβαση των «8» στον ΣΥΡΙΖΑ

Κείμενο – παρέμβαση των «8» στον ΣΥΡΙΖΑ

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις ημέρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης, που για πολλούς στην Κουμουνδούρου αποτελεί και «πρόβα συνεδρίου», οι τάσεις και οι «Σύμμαχοι» μέσα στο κόμμα συνεδριάζουν, ζυμώνονται και ετοιμάζουν τις παρεμβάσεις τους. Οκτώ από τα 41 μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και τη ΓΕΦΥΡΑ επιχειρούν με ένα κείμενο – παρέμβαση να βάλουν τη δική τους σφραγίδα, ως προοδευτικό μεταρρυθμιστικό ρεύμα, μέσα στην Κουμουνδούρου.

Οι υπογράφοντες (Σ. Δανέλλης, Θ. Θεοχαρόπουλος, Α. Λιάκος, Ν. Μουζέλης, Ν. Μπίστης, Π. Παναγιώτου, Δ. Χαλαζωνίτης, Δ. Χατζησωκράτης) χτυπούν καμπανάκι στην αριστερή πτέρυγα του κόμματος και σε όσα έχουν ειπωθεί το τελευταίο διάστημα από εκπροσώπους της παλαιάς κομματικής φρουράς.

Τονίζουν πως σε σχέση με την πολύχρωμη και πληθυντική αριστερά, «ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν θα είναι κόμμα ιδεολογικής ενότητας, προσκολλημένο σε μια μόνο αριστερή παράδοση». Τα μέλη του οργάνου, που θα συγκληθεί την Πέμπτη, υπογραμμίζουν πως «πολίτες από διαφορετικές αφετηρίες προσβλέπουν πια στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Ολοι τους θέλουν να αναγνωρίζουν τον εαυτό τους στην ταυτότητα και το πρόγραμμα του κόμματός μας. Στην πορεία αυτή κρίσιμο είναι να αξιοποιηθεί άφοβα η μεγάλη επιρροή και διείσδυση του Αλέξη Τσίπρα σε ευρύτερα πολιτικά ακροατήρια και να παγιωθεί μια σχέση εμπιστοσύνης που θα βοηθήσει και στην οργανωτική ανάπτυξη του κόμματός μας».

Μήνυμα στέλνουν και για τη μελλοντική εκπροσώπησή τους στα όργανα κάνοντας λόγο για την ανάγκη «να αποτυπωθεί ο πλούτος των διαφορετικών απόψεων  και προσελεύσεων που συγκροτούν την πολιτική ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, χωρίς επετηρίδα και προνομιακές αφετηρίες». Με αυτόν τον τρόπο υπενθυμίζουν πως ο πρόσφατος παραγκωνισμός τους από τις αποφάσεις για το «Μένουμε Ορθιοι II» δεν μπορεί να επαναληφθεί.

Τα στελέχη δίνουν πλήρη κάλυψη στον Α. Τσίπρα για τον τρόπο που αντιπολιτεύτηκε την κυβέρνηση κατά την περίοδο της πανδημίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή