Πήρε αποστάσεις για Μαρέβα και «μίζα» ο Δ. Παπαγγελόπουλος

Πήρε αποστάσεις για Μαρέβα και «μίζα» ο Δ. Παπαγγελόπουλος

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι «διαφοροποιήσεις» έναντι κεντρικών πτυχών της διαχρονικής στρατηγικής ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την υπόθεση Novartis, που σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν κατά την κατάθεση του κ. Δημ. Παπαγγελόπουλου, ήταν το κυρίαρχο στοιχείο της χθεσινής συνεδρίασης της Προανακριτικής που διερευνά υποθέσεις του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης. Ειδικότερα, ο κ. Παπαγγελόπουλος φέρεται να επισήμανε ότι, όπως προκύπτει από τη συνομιλία Μιωνή – Παππά, ο ίδιος δεν είπε οτιδήποτε αρνητικό για τη σύζυγο του νυν πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι («πουθενά δεν βγαίνει ότι εγώ είπα κάτι για τη Μαρέβα»), ενώ σε άλλο σημείο είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο ίδιος προσωπικά δεν έχει πει κάτι για «μίζα» –όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ– που είχε αποδέκτη τον συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, κ. Σ. Παπασταύρου («δεν γνωρίζω και δεν έχω κανένα στοιχείο και σέβομαι το τεκμήριο αθωότητας»).

Ενδιαφέρον, επίσης, είχε το γεγονός ότι, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε «γιατί μόνο εγώ;», υπονοώντας ότι εάν έχει βάση το κατηγορητήριο εις βάρος του, θα έπρεπε και άλλα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να βρεθούν στο επίκεντρο. «Γιατί εξαιρείται ο Κοντονής που είχε μιλήσει όπως κι εγώ για σκάνδαλο;» είναι μία από τις φράσεις που αποδίδεται στον κ. Παπαγγελόπουλο, με τον τέως αναπληρωτή υπουργό να προσθέτει, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες: «Απομονώσατε εμένα γιατί με θεωρήσατε αδύναμο στόχο».

«Μετά τις συνταρακτικές αποκαλύψεις με τους διαλόγους όπου ο κ. Παππάς περιγράφει το παραδικαστικό μαγαζί που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αγωνία ο κ. Παπαγγελόπουλος φώναξε στην επιτροπή “γιατί μόνο εμένα;”. Πήρε αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για τα διακίνηση των fake news της δήθεν μίζας, λέγοντας επί λέξει ότι δεν έχει κανένα στοιχείο εναντίον του κ. Σαμαρά», σχολίασαν μεταξύ άλλων κύκλοι της Ν.Δ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή θέμα αξιοπιστίας της βασικής μάρτυρος κ. Ράικου», σημειώνουν από την άλλη κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «προδήλως αναληθή κατάθεσή της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή