Ερευνα προς κάθε κατεύθυνση για τη συνομιλία Μιωνή – Παππά

Ερευνα προς κάθε κατεύθυνση για τη συνομιλία Μιωνή – Παππά

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε έρευνα από τη Δικαιοσύνη βρίσκεται πλέον το ηχητικό ντοκουμέντο που προσκομίστηκε στη Βουλή από τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή με συνομιλία του, που χρονολογείται τον Μάιο του 2016 με τον τότε υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και έχει προκαλέσει πολιτική θύελλα και οξεία πολιτική αντιπαράθεση.

Η Εισαγγελία της Αθήνας θα διε-ρευνήσει προς κάθε κατεύθυνση τη σκοτεινή αυτή υπόθεση, όπου ο τέως υπουργός εμφανίζεται να δηλώνει πρωτοφανή πράγματα εις βάρος του πρώην συναδέλφου του στις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, αλλά και να αφήνει σαφείς αιχμές για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε δική του προσωπική ατζέντα, η οποία «κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού» και ότι κάποιοι «έβγαλαν λεφτά».

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας της Αθήνας Ευάγγελος Ιωαννίδης ανέθεσε ήδη τον φάκελο που έφθασε στα χέρια του από τη Βουλή, στον εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, που θα αναλάβει την έρευνα. Από τη Βουλή στις εισαγγελικές αρχές, πέραν του ηχητικού ντοκουμέντου με τη συνομιλία Παππά – Μιωνή, έχει φτάσει και αντίγραφο της κατάθεσης του κ. Ν. Παππά στην προανακριτική επιτροπή, όταν εξετάστηκε ως μάρτυρας για την υπόθεση της Novartis και την ενοχοποίηση δέκα πολιτικών χωρίς στοιχεία.

Η εισαγγελική έρευνα θα κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση, όπως εξηγούσαν χθες εισαγγελικές πηγές, δηλαδή προς διαπίστωση τέλεσης οποιουδήποτε αυτεπαγγέλτως διωχθέντος αδικήματος, ενώ σε πρώτη ανάγνωση εκείνο που διερευνάται, είναι αν ο τέως υπουργός Νίκος Παππάς είπε την αλήθεια στην κατάθεσή του ενώπιον της Προανακριτικής ή αν το περιεχόμενό της διαψεύδεται από τη συνομιλία του με τον επιχειρηματία Μιωνή.

Και άλλα στοιχεία

Εξαιρετικό ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση παρουσιάζει το γεγονός ότι ο συνήγορος του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, κ. Π. Πανταζής, δήλωσε χθες ότι ο πελάτης του διαθέτει και άλλα αποκαλυπτικά στοιχεία προς επίρρωση των θέσεών του, χωρίς να διευκρινίσει, αν πρόκειται και για άλλα ηχητικά ντοκουμέντα ή κάτι άλλο.

Πάντως, μέσω του συνηγόρου του ο επιχειρηματίας, που είναι ένας από εκείνους που καταγγέλλουν τον τέως υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για εκβιασμό και άλλες μη νόμιμες ενέργειες, δήλωσε πως η συνομιλία του με τον Νίκο Παππά είναι αυθεντική, δεν έχει υποστεί συρραφές ή οποιουδήποτε είδους παρεμβάσεις. Προς τούτο, επισημάνθηκε εκ μέρους του συνηγόρου του κ. Μιωνή ότι κάθε τεχνολογικός έλεγχος θα αποδείξει του λόγου το αληθές των όσων ο επιχειρηματίας υποστηρίζει.

Η εισαγγελική έρευνα σε κάθε περίπτωση βρίσκεται ήδη στην αρχή και θα ελέγξει τα πάντα σε μια υπόθεση που ουδείς, σε αυτή τη φάση, μπορεί να προβλέψει τη συνέχειά της. Αλλωστε, εισαγγελικές πηγές δήλωναν πως αν εντοπιστούν ποινικά αδικήματα, δεν αποκλείεται η σχετική δικογραφία να πάρει και πάλι τον δρόμο για τη Βουλή, είτε με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, είτε με τις διατάξεις που απαιτούν για κάθε περαιτέρω εισαγγελική ενέργεια την άρση της βουλευτικής ασυλίας.

Η κ. Τουλουπάκη

Για παραβίαση της νομοθεσίας, που δεν επιτρέπει σε κρατικούς αξιωματούχους να τοποθετούνται δημόσια σε ανοικτές στη Δικαιοσύνη υποθέσεις, κατηγορεί εν τω μεταξύ η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος έψεξε ενέργειές της σε χθεσινή του τηλεοπτική συνέντευξη. Η εισαγγελέας, που ελέγχεται μετά καταγγελίες πολιτικών για την ενοχοποίησή τους χωρίς στοιχεία στην υπόθεση της Novartis, δηλώνει ότι θα κινηθεί σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για την προάσπιση της προσωπικότητάς της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή