Ασπίδα ΣΥΡΙΖΑ γύρω από τον κ. Τσίπρα

Ασπίδα ΣΥΡΙΖΑ γύρω από τον κ. Τσίπρα

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον διάλογο για τον μετασχηματισμό του κόμματος να έχει επανεκκινήσει και την Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης να συνεδριάζει το Σάββατο, οι διάλογοι Παππά – Μιωνή περί «μαγαζιών» μόνο εύκολη δεν κάνουν τη ζωή του Αλ. Τσίπρα. Πολλώ δε μάλλον, όταν στην Κουμουνδούρου βλέπουν πως η πλειοψηφία επιχειρεί να βάλει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο «κάδρο» των αποκαλύψεων. Οσοι αρχικά «πάγωσαν» από τους διαλόγους, επέλεξαν τη σιωπή ή περιόρισαν τις εμφανίσεις τους. Οι υπόλοιποι που τοποθετήθηκαν στήριξαν τον Ν. Παππά εκτιμώντας πως πρέπει να γυρίσουν το παιχνίδι. Ο Ν. Βούτσης μιλώντας στο ΘΕΜΑ FM παρέπεμψε σε όσα έχει δηλώσει ο κ. Παππάς: «Πρόκειται για μία επιλεκτική απομαγνητοφώνηση παράνομης καταγραφής ιδιωτικής συνομιλίας και ότι δεν γνώριζε ο τότε πρωθυπουργός. Από εκεί και πέρα για τα φερόμενα ως διαμειφθέντα δεν θα κάνω κανένα σχόλιο». Χθες, πάντως, σε συνεδριάσεις της Βουλής μίλησαν οι κ. Δραγασάκης και Τσακαλώτος χωρίς να αναφερθούν στο όλο θέμα.

Η κυβέρνηση στοχοποιεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στην Κουμουνδούρου συσπειρώνονται γύρω του με κομματικές πηγές να τονίζουν «Ο κ. Μητσοτάκης να γνωρίζει, όσο βαθιά και αν έχει αποφασίσει να κυλιστεί στον βούρκο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχουν ούτε να φοβηθούν ούτε να κρύψουν τίποτα». Οσον αφορά τον τέως υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, αυτό που επεσήμαναν οι ίδιες πηγές είναι πως «μετά τις τελευταίες εξελίξεις και ανεξάρτητα από το περιεχόμενο της υποκλοπής ιδιωτικής συνομιλίας του κ. Παππά που είδε τη δημοσιότητα, και για το οποίο ο ίδιος έχει δώσει τις εξηγήσεις του, γεννιούνται μία σειρά από κρίσιμα ζητήματα που αφορούν εν γένει την πολιτική ζωή του τόπου αλλά και την προστασία της ίδιας της δημοκρατίας».

Είναι ξεκάθαρο πως στην Κουμουνδούρου ετοιμάζονται για σκληρή αντιπαράθεση με το Μαξίμου, καλώντας το «να σταματήσει να κυβερνά με παρακρατικές μεθόδους», προκαλώντας παράλληλα να βγει στη δημοσιότητα ό,τι υλικό υπάρχει. Τηρώντας στάση αναμονής –για να δουν πού θα κάτσει η μπίλια αυτής της υπόθεσης– κάνουν συγκρίσεις με το παρελθόν αναφέροντας πως «η υπόθεση αυτή μας γυρνάει 30 χρόνια πίσω, μόνο που τότε η Ν.Δ. πάλι με Μητσοτάκη αρχηγό, χρησιμοποιούσε τις κασέτες του Μαυρίκη, ενώ σήμερα χρησιμοποιεί τις κασέτες Μιωνή».

Αλλαγή ατζέντας

Η σύγκρουση θα είναι σφοδρή με στελέχη από την Κουμουνδούρου να μην αποκλείουν η αλλαγή της ατζέντας από τη Ν.Δ. να κρύβει πολιτικές εξελίξεις, αναδεικνύοντας «αδύναμους κρίκους» στην Κουμουνδούρου. Αυτός είναι ο λόγος που η οικονομία και η καθημερινότητα έχουν έρθει στο προσκήνιο από τον Αλ. Τσίπρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τις επαφές του με παραγωγικούς φορείς και στη συνάντησή του με τον ΣΕΤΕ προειδοποίησε πως η κοινή υπουργική απόφαση που υποχρεώνει τις μονάδες άνω των 10 δωματίων να διαθέτουν κλίνες για τις πιθανές περιπτώσεις ασθενών με κορωνοϊό είναι καταστροφική. «Πρέπει να την πάρει πίσω», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή