ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεδριάζει σήμερα, Πέμπτη 25 Ιουνίου, το Πολιτικό Συμβούλιο της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Η συνεδρίαση προγραμματίστηκε για τις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην οδό Λεωνίδου 16-18.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται με φόντο τους διαλόγους Νίκου Παππά – Σαμπύ Μιωνή, με το σχετικό ηχητικό ντοκουμέντο της συνομιλίας – η οποία χρονολογείται από το 2016 – να ερευνάται πλέον από τη Δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάθεση του ηχητικού στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής έχει προκαλέσει οξεία πολιτική αντιπαράθεση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα να ζητεί τη διαγραφή του κ. Παππά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί το Μέγαρο Μαξίμου «να σταματήσει να κυβερνά με παρακρατικές μεθόδους», ζητώντας παράλληλα να βγει στη δημοσιότητα ό,τι υλικό υπάρχει. 

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι η πλειοψηφία επιχειρεί να βάλει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο «κάδρο» της υπόθεσης.

Προς κάθε κατεύθυνση η έρευνα για τη συνομιλία Παππά – Μιωνή

Σημειώνεται ότι η εισαγγελική έρευνα θα κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση, δηλαδή προς διαπίστωση τέλεσης οποιουδήποτε αυτεπαγγέλτως διωχθέντος αδικήματος.

Εκείνο που διερευνάται σε πρώτη ανάγνωση, είναι αν ο τέως υπουργός Νίκος Παππάς είπε την αλήθεια στην κατάθεσή του ενώπιον της Προανακριτικής ή αν το περιεχόμενό της διαψεύδεται από τη συνομιλία του με τον επιχειρηματία Μιωνή.

Μέσω του συνηγόρου του ο επιχειρηματίας δήλωσε πως η συνομιλία του με τον Νίκο Παππά είναι αυθεντική, χωρίς να έχει υποστεί συρραφές ή οποιουδήποτε είδους παρεμβάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή