Με ελικόπτερο πάνω από την κυπριακή ΑΟΖ ο Ζοζέπ Μπορέλ την Παρασκευή

Με ελικόπτερο πάνω από την κυπριακή ΑΟΖ ο Ζοζέπ Μπορέλ την Παρασκευή

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πτυχές της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με έμφαση στις συνεχιζόμενες προκλήσεις και αποσταθεροποιητικές ενέργειες της Τουρκίας, καθώς και ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος στις επιχειρήσεις της ΕΕ, θα συζητηθούν σε συνάντηση που θα έχει ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέπ Μπορέλ με τον υπουργό Άμυνας Σάββα Αγγελίδη, την Παρασκευή.

Οι κ.κ. Αγγελίδης και Μπορέλ μαζί με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ) θα πετάξουν με ελικόπτερα της ΕΦ πάνω από την κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) για να παρατηρήσουν ιδίοις όμμασι την κατάσταση.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας αναφέρεται ότι κατά τη διήμερη επίσκεψή του, ο Ύπατος Εκπρόσωπος θα έχει συνάντηση μεταξύ άλλων με τον υπουργό Άμυνας Σάββα Αγγελίδη, με τον οποίο θα συζητήσουν πτυχές της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, δίνοντας έμφαση στις συνεχιζόμενες προκλήσεις και αποσταθεροποιητικές ενέργειες της Τουρκίας, καθώς και για το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος στις επιχειρήσεις της ΕΕ.

Το πρωί της Παρασκευής 26 Ιουνίου, προστίθεται, ο κ. Αγγελίδης θα έχει συνάντηση με τον κ. Μπορέλ και στη συνέχεια θα επιβιβαστούν μαζί και με τον Αρχηγό της ΕΦ σε πτήση με ελικόπτερα της ΕΦ για να παρατηρήσουν ιδίοις όμμασι την κατάσταση στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΥΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή