Κλιμακώνει τις προκλήσεις ο Ακάρ: Ελάτε σε διάλογο αλλιώς θα στεναχωρηθείτε

Κλιμακώνει τις προκλήσεις ο Ακάρ: Ελάτε σε διάλογο αλλιώς θα στεναχωρηθείτε

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να υπάρξει διάλογος για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο ζήτησε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, προειδοποιώντας ότι όσοι προσπαθήσουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα στην περιοχή χωρίς να λάβουν υπόψη τους την Τουρκία… θα στεναχωρηθούν.

«Θα προστατεύσουμε σε κάθε περίπτωση τα δικαιώματα και το δίκιο μας», ανέφερε χαρακτηριστικά στις σημερινές του δηλώσεις ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, σημειώνοντας ότι η Τουρκία επαναλαμβάνει με υπομονή το αίτημα της για διάλογο προς τους συνομιλητές της.

«Σας λέμε ελάτε να καθίσουμε, να τα βρούμε, να συζητήσουμε. Μην περάσει από το μυαλό σας η δημιουργία τετελεσμένων χωρίς εμάς, θα λυπηθείτε», τόνισε ο Ακάρ. 

Ακολούθως, αναφερόμενος στην Κύπρο, ο Τούρκος υπουργός απηύθυνε και δεύτερη προειδοποίηση, υπογραμμίζοντας: «Στο Κυπριακό να κάτσετε ήσυχα, μην επιχειρήσετε τετελεσμένα κλπ. Είμαστε εγγυητές, οι άλλες χώρες, η Ελλάδα και η Αγγλία, είναι δικό τους θέμα αν θα χρησιμοποιήσουν αυτό το δικαίωμά, εμείς όμως θα το χρησιμοποιήσουμε. Δεν μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε στους ομογενείς μας εκεί».

«Όλοι έχουν καταλάβει ότι προχωράμε σε γεωτρήσεις και όποιος δεν το έχει καταλάβει, υπάρχει και η νομική διαδικασία», διαμήνυσε, τέλος, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή