Αποχώρηση Παπαγγελόπουλου από Προανακριτική

Αποχώρηση Παπαγγελόπουλου από Προανακριτική

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αιφνιδιαστική και εν μέσω καταγγελιών αποχώρηση του κ. Δημ. Παπαγγελόπουλου χθες από την προανακριτική επιτροπή, ο οποίος κατ’ αυτόν τον τρόπο επέλεξε να μην απαντήσει στις ερωτήσεις που θα δεχόταν και η επιλογή να συνταχθεί το πόρισμα έως τις 15 Ιουλίου – αντί της 30ής Ιουνίου όπως ήταν αρχικώς προγραμματισμένο, είναι  τα δύο κύρια στοιχεία του επιλόγου στην ταραχώδη διερεύνηση της υπόθεσης των αδικημάτων τα οποία φέρεται να διέπραξε ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

«Aποχώρησα για να μη νομιμοποιήσω την προαναγγελθείσα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο καθώς και από υπουργό της κυβέρνησης πολιτική μου δίωξη με ταυτόχρονη καταπάτηση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων μου», αιτιολόγησε την απόφασή του ο κ. Παπαγγελόπουλος για να προσθέσει: «Θέλησαν να με φιμώσουν για να μην αποκαλύψω τις μαφιόζικες παρακρατικές μεθόδους». Ως κύριο επιχείρημα τεκμηρίωσης των ισχυρισμών του αναφέρει το ότι η πλειοψηφία της Προανακριτικής δεν έκανε αποδεκτό το αίτημά του για κλήση συγκεκριμένων μαρτύρων προκειμένου να καταθέσουν, για κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του με τον Α. Σαμαρά, ενώ ως γνωστόν τόσο κατά περιόδους όσο και επίσης χθες υποστήριξε ότι αρκετές φορές καταπατήθηκαν τα δικαιώματά του.

«Ο κ. Παπαγγελόπουλος πήρε τη μεγαλύτερη προθεσμία που έχει δοθεί ποτέ σε υπουργό ελεγχόμενο, λάμβανε έγγραφα από την αρχή, εξετάστηκε σειρά μαρτύρων που επιθυμούσε, κατέθεσε αδιάκοπα ακόμη και όταν κουτσομπόλευε για δύο εβδομάδες και μόλις ήρθε η ώρα των ερωτήσεων, το “κεντρικό μαγαζί” υπό το φως των παραδικαστικών αποκαλύψεων επέβαλε στο “παραμάγαζο” την αποχώρηση», σχολίασαν την εξέλιξη κύκλοι της Ν.Δ. και πρόσθεσαν: «Ο κ. Τσίπρας διαλέγει τη θυσία Ρασπούτιν, για να σώσει τον εαυτό του».

Στον αντίποδα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν μεταξύ άλλων: «Η προανακριτική επιτροπή της Βουλής ολοκλήρωσε τις εργασίες της με ένα πραξικόπημα, όπως ακριβώς ξεκίνησε πριν από οκτώ μήνες. Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ έδειξαν από την πρώτη στιγμή ότι η πλειοψηφία έχει προαποφασίσει την παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου και μάλιστα χωρίς να το κρύβουν οι υπουργοί της κυβέρνησης καθώς το προανήγγειλαν και από το βήμα της Βουλής».

Σε δήλωσή τους, τέλος, οι συνήγοροι υπεράσπισης κ.κ. Δημ. Τσοβόλας και Λύδια Τσοβόλα, μεταξύ άλλων, κάνουν λόγο για «παρωδία που γελοιοποιεί τους κοινοβουλευτικούς και δικαστικούς θεσμούς». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή