Τουρκία: Δεν υποχωρούμε από τη συμφωνία με τη Λιβύη

Τουρκία: Δεν υποχωρούμε από τη συμφωνία με τη Λιβύη

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε τη συμφωνία της Τουρκίας με την Λιβύη, ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραχίμ Καλίν, υποστηρίζοντας ότι η υφαλοκρηπίδα είναι δικαίωμα της χώρας τους γιατί έχουν πολύ μεγάλη ακτογραμμή και ότι δεν θα υποχωρήσουν από τη συμφωνία. 

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Καλίν ανέφερε πως «έχουμε υπογράψει μια πολύ σημαντική συμφωνία υφαλοκρηπίδας με  την Λιβύη. Και αυτή η συμφωνία άλλαξε όλη την ισορροπία στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι κύκλοι που προσπαθούσαν να φυλακίσουν την Τουρκία στην μεσογειακή ακτή της Αττάλειας ένιωσαν άβολα με αυτή τη συμφωνία».

«Είμαστε η χώρα με την μεγαλύτερη ακτογραμμή προς την  Ανατολική Μεσόγειο. Επομένως όταν κοιτάζετε την υφαλοκρηπίδα είναι νόμιμο για την Τουρκία να προβεί σε αυτά τα βήματα για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της στην περιοχή. Πρόκειται για εθνικό μας καθήκον. Φυσικά δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε από αυτό», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή