Στο επόμενο υπουργικό το ν/σ για τα πλαστικά

Στο επόμενο υπουργικό το ν/σ για τα πλαστικά

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο προσεχές υπουργικό συμβούλιο θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για την απαγόρευση των πλαστικών μιας χρήσης. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το υπουργείο Περιβάλλοντος θα φέρει στη Βουλή έως τον Ιούλιο το νομοσχέδιο που θα ενσωματώνει τη σχετική κοινοτική οδηγία, με στόχο το μέτρο να τεθεί σε εφαρμογή έναν χρόνο μετά, δηλαδή τον Ιούλιο του 2021, προκειμένου να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος στην αγορά για να προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες προσαρμογές.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε την Παρασκευή σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για την πορεία του σχεδιασμού, αλλά και τις προκλήσεις της διαδικασίας εφαρμογής για μια «Ελλάδα χωρίς πλαστικά μιας χρήσης». Πρόκειται για κοινή πρωτοβουλία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη που στοχεύει να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους της χώρας για τη μεταστροφή που πρέπει για περιβαλλοντικούς λόγους να επέλθει στον τρόπο ζωής και την ανάγκη να μειωθούν τα πολλά πλαστικά μιας χρήσης που υπάρχουν στην καθημερινότητά μας.

Η δρ Αγγελική Κοσμοπούλου, εκτελεστική διευθύντρια του Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, προσέφερε στον πρωθυπουργό ενημερωτικό υλικό που δημιουργήθηκε με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και ο γενικός γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κωνσταντίνος Αραβώσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή