Ανασύσταση της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας με το ένα τρίτο των υπαλλήλων

Ανασύσταση της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας με το ένα τρίτο των υπαλλήλων

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κάλυψη του κενού ρυθμιστικής αρχής στην πολιτική αεροπορία επιχειρεί νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών που παρουσιάστηκε την Τρίτη στο Υπουργικό Συμβούλιο, και προβλέπει τη μείωση σχεδόν στο ένα τρίτο των υπαλλήλων που θα είχε βάσει νόμου της προηγούμενης κυβέρνησης.

Το νομοσχέδιο προβλέπει τη ανασύσταση της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας ως ανεξάρτητης αρχής κατά το ευρωπαϊκό πρότυπο, με αποστολή την άσκηση των ρυθμιστικών, κανονιστικών, εποπτικών αρμοδιοτήτων στον τομέα των αερομεταφορών, της αεροναυτιλίας και των τελών των αερολιμένων.

Παράλληλα θα υπάρχει σαφής διαχωρισμός από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, όπως προέβλεπε και ο νόμος που είχε ψηφιστεί το 2016, αλλά με λειτουργικές διευκρινίσεις.

Οπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, "ενώ η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε προβλέψει τη συγκρότηση μιας Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας με 488 άτομα προσωπικό, στο παρόν Σχέδιο Νόμου μειώνεται ο αριθμός των οργανικών θέσεων σε 172 και αναδιαρθρώνεται πλήρως το οργανόγραμμα της Αρχής, σύμφωνα με τους Κανονισμούς της Ε.Ε.".

Ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για επικείμενη κάλυψη ενός κενού στην πολιτική αεροπορία "που δημιουργήθηκε από την κωλυσιεργία της προηγούμενης κυβέρνησης".

Με βάση το νομοσχέδιο η Αρχή θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη διοικητική αρχή, εποπτευόμενη από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, θα έχει δική της νομική προσωπικότητα και θα απολαμβάνει λειτουργικής ανεξαρτησίας, καθώς και διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας. Η διοίκησή της θα συγκροτείται από τον Διοικητή και το Εκτελεστικό της Συμβούλιο. Τα έσοδά της θα προέρχονται κατά κύριο λόγο από τα τέλη αεροδρομίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή