Προανακριτική: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά συνεδρίαση για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό της Novartis

Προανακριτική: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά συνεδρίαση για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό της Novartis

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην προανακριτική επιτροπή, Σπύρος Λάππας, Δώρα Αυγέρη, Ιωάννης Γκιόλας, Ιωάννης Ραγκούσης και Θεόφιλος Ξανθόπουλος ζητούν να συνεδριάσει η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης με θέμα την απόφαση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης για τη Novartis.

Παράλληλα, με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της επιτροπής, Γιάννη Μπούγα ζητούν επίσημη μετάφραση του εξωδικαστικού συμβιβασμού της Novartis στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου αυτή να ενταχθεί στο πόρισμα. Επίσης ζητούν σύγκληση της επιτροπής με αντικείμενο συζήτησης το περιεχόμενό της. Επιπλέον, αιτούνται να ερωτηθεί το Επιστημονικό Συμβούλιο εάν νομίμως η επιτροπή δέχεται υπομνήματα από μάρτυρες μετά την αναστολή λειτουργίας της.

Οι ίδιοι, με κοινή τους δήλωση, κατηγορούν τη Νέα Δημοκρατία για προσπάθεια μετατροπής της προανακριτικής επιτροπής σε «παραθεσμικό και αντιδημοκρατικό εργαλείο συσκότισης της αλήθειας και παρεμπόδισης της Δικαιοσύνης», με αφορμή την πραγματογνωμοσύνη που προσκόμισε στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής και αφορά στην ηχογραφημένη συνομιλία του με τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Να σημειωθεί ότι τονίζουν πως αναμένεται επίσημη πραγματογνωμοσύνη για το επίμαχο ηχητικό από την ΕΛ.ΑΣ και είναι εν εξελίξει δικαστική έρευνα για το υλικό.

Τέλος, ζητούν ταυτόχρονα με τη σύγκληση της επιτροπής να προσκληθεί και να παρευρεθεί σε αυτήν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, προκειμένου να τοποθετηθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή