Μετωπική για τη συνομιλία Παππά – Μιωνή

Μετωπική για τη συνομιλία Παππά – Μιωνή

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνθήκες πολιτικού καύσωνα επικρατούν στο πεδίο της Προανακριτικής, καθώς τα μέλη της βρίσκονται στην τελική ευθεία για τη σύνταξη των πορισματικών εκθέσεών τους, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται μεν σε τροχιά διαρκούς σύγκρουσης με τη Ν.Δ., αλλά την ίδια στιγμή να μεταδίδει και στοιχεία εσωτερικής νευρικότητας. Ενδεικτικά είναι όσα καταγράφηκαν χθες, εξ αφορμής της κίνησης Μιωνή να αποστείλει στην Προανακριτική εκτίμηση ιδιωτικού πραγματογνώμονα, σύμφωνα με την οποία η ηχογραφημένη συνομιλία του με τον Ν. Παππά δεν έχει υποστεί αλλοιώσεις. Κύκλοι του κ. Παππά ανέφεραν ότι «ο πραγματογνώμονας του Μιωνή διαψεύδει Μιωνή και επιβεβαιώνει Παππά». Ομως, την ίδια στιγμή, βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – μέλη της Προανακριτικής σημειώνουν πως «έχει ζητηθεί επίσημη πραγματογνωμοσύνη από την ΕΛ.ΑΣ.».

Τούτων δοθέντων, κύκλοι της Ν.Δ. από την Προανακριτική σχολιάζουν: «Ο κ. Παππάς καλό είναι να ενημερώσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική που ζητούν πραγματογνωμοσύνη περί της γνησιότητας του ηχητικού ότι ο διάλογός του με τον κ. Μιωνή είναι αυθεντικός, όπως πλέον ο ίδιος ξεκάθαρα παραδέχεται.

Αντιλαμβανόμαστε ότι τόσο ο “Ρασπούτιν” όσο και ο πολλάκις ψευδόμενος Παππάς κρατούν αγκαλιά τον κ. Τσίπρα και τον υποχρεώνουν να στηρίζει μέχρι τέλους το “παραμάγαζο”, μπας και σώσει κάτι από το “μαγαζί” του».

Ως προς την ουσία του περιεχομένου του διαλόγου Παππά – Μιωνή, η Ν.Δ. λέει ότι «ο κ. Παππάς συνεχίζει να ψεύδεται». Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει και ζήτημα αφενός νομιμότητας της χρήσης του επίμαχου υλικού από την Προανακριτική και αφετέρου έκτακτης σύγκλησής της προκειμένου να συζητηθεί το κείμενο του εξωδικαστικού συμβιβασμού αμερικανικού δημοσίου – Novartis, αφού πρώτα γίνει επίσημη μετάφρασή του.

Στο περιθώριο αυτών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Παπαδόπουλος αναγκάστηκε σε γραπτές διευκρινίσεις έπειτα από δηλώσεις του σε ΜΜΕ ότι «υπήρχε επηρεασμός από κάποιους από εμάς, που ήθελαν μια πιο γρήγορη πορεία της Δικαιοσύνης προς αυτά που νόμιζαν». Εκ των υστέρων, σε γραπτή δήλωσή του σημείωσε: «Το “κάποιοι από εμάς” που ανέφερα αφορούσε εν γένει τους πολιτικούς». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή