Τα εργασιακά στην κορυφή της ατζέντας ΣΥΡΙΖΑ

Τα εργασιακά στην κορυφή της ατζέντας ΣΥΡΙΖΑ

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντολή να ακολουθήσουν τη φωνή και τα παράπονα των πολιτών έχει δώσει ο Αλέξης Τσίπρας σε όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας πως τα προβλήματα των εργαζομένων θα αναδειχθούν ως το νούμερο ένα θέμα στην επικαιρότητα μετά το φθινόπωρο. Οι καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων τους τελευταίους μήνες και οι καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας για τη μη καταβολή του δώρου έχουν κινητοποιήσει το οικονομικό επιτελείο της Κουμουνδούρου, με τους αντιπολιτευτικούς τόνους να ανεβαίνουν κατακόρυφα.

Αναφερόμενη στο χθεσινό ρεπορτάζ της «Κ», η Eφη Αχτσιόγλου σε ανακοίνωσή της τόνισε πως «η “Καθημερινή” επιβεβαιώνει αυτό που από καιρό επισημαίνουμε, ότι δηλαδή μέσα σε μόλις λίγους μήνες διακυβέρνησης της Ν.Δ. οι εκκρεμείς συντάξεις αυξήθηκαν κατά τουλάχιστον 50%. Το έχει πει ήδη το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής, το λέει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το λέει το Eurogroup. Αλλά ο κ. Βρούτσης επιμένει να λέει άλλα», καταλήγει η αρμόδια τομεάρχης του κόμματος.

Αναλύοντας συνεχώς τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων, στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν πως το Μαξίμου θα πιεστεί πολύ από τα εργασιακά ζητήματα. Στη δημοσκόπηση της MRB, σε ποσοστό 49,3% οι πολίτες θεωρούν πως η ανεργία είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, ενώ στην τέταρτη θέση, μετά το προσφυγικό και την υγεία, ακολουθεί η οικονομική ανάπτυξη με 30,2%.

Συνεχίζοντας τον κύκλο των περιοδειών που έχει ξεκινήσει στην περιφέρεια και επιχειρώντας να πιάσει τον παλμό της κοινωνίας, ο Αλέξης Τσίπρας από την Κέρκυρα επιτέθηκε στον πρωθυπουργό τονίζοντας πως «πολύ φοβάμαι ότι αν ο κ. Μητσοτάκης δεν συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα και δεν βγει έξω από τη φούσκα της εικονικής πραγματικότητας στην οποία ζει, το φθινόπωρο, αν έρθω ξανά εδώ, ή στα μεγάλα νησιά μας, στη Ρόδο, στην Κρήτη, δεν θα μιλάμε πια για μέτρα στήριξης της εργασίας ή των επιχειρήσεων. Θα μιλάμε για οργάνωση συσσιτίων. Αυτή είναι η εικόνα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περπάτησε στο κέντρο της πόλης και συνομίλησε με επαγγελματικούς φορείς και συλλόγους εργαζομένων και χαρακτήρισε την εικόνα που αντίκρισε αποκαρδιωτική. «Ο τρόπος που αντιμετωπίζει η χώρα μας την κρίση θα οδηγήσει σε πολύ μεγάλη ύφεση», επισήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αναφέρθηκε στους κινδύνους που ελλοχεύουν: «Πολύ φοβάμαι ότι η de facto μείωση του μισθού κατά 20% που έχει γίνει πράξη, η εκ περιτροπής εργασία, η ανυπαρξία πλαισίου επιτήρησης των όρων εργασίας, είναι πρακτικές που ήρθαν με ευκαιρία την πανδημία, αλλά κάποιοι θέλουν να μείνουν σε αυτές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή