Επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ για οικονομία, Ελληνικό

Επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ για οικονομία, Ελληνικό

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το μικροσκόπιο του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ περνάει κάθε μέτρο που ανακοινώνει η κυβέρνηση, καθώς εμφανίζονται πεπεισμένοι για δύο πράγματα:

• Η μάχη της καθημερινότητας τώρα αρχίζει και η κυβέρνηση έχει ήδη λάβει από τις δημοσκοπήσεις τα πρώτα αρνητικά μηνύματα για τις πολιτικές της.

• Ο πρωθυπουργός έχει καθυστερήσει πολύ να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους εργαζομένους.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζουν το πακέτο που ανακοίνωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης από τη Βουλή ανεπαρκές και εγκληματικό, που οδηγεί την οικονομία σε ακόμη πιο βαθιά ύφεση. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός εννοεί σχέδιο για την οικονομία «την εμμονή στη μείωση των μισθών, όσων “τυχερών” δεν απολυθούν με τη αποτυχημένη ΣΥΝεργατική συνταγή του. Εννοεί ότι θα μειώσει την προκαταβολή φόρου μόνο για το 2020, για να τα πάρει πίσω από τον κόσμο το 2021, δυσχεραίνοντας την ανάκαμψη, περιμένοντας προφανώς ότι μέχρι τότε θα έχουν φυτρώσει λεφτόδεντρα στις επιχειρήσεις». Στην αξιωματική αντιπολίτευση συμπληρώνουν πως ο πρωθυπουργός «εννοεί ότι τα μόνα χρήματα που θα πάρουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα είναι δάνεια. Και είπε, μάλιστα, ότι υπάρχουν επιχειρήσεις που χρειάζονται ρευστότητα και υπάρχουν και μη βιώσιμες επιχειρήσεις. Αλήθεια, όποια επιχείρηση χρειάζεται σήμερα ζεστό χρήμα είναι μη βιώσιμη για την κυβέρνηση; Ποιος κρίνει τη βιωσιμότητα κατά τον κ. Μητσοτάκη;»

Το «παζλ» της επίθεσης της Κουμουνδούρου στο Μαξίμου συμπληρώνει ο τουρισμός, καθώς ζητούν την παραίτηση του Χ. Θεοχάρη για την πτήση με τους Σουηδούς τουρίστες που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ρόδου. «Η απομόνωση του κ. Θεοχάρη από την πραγματικότητα και η ανεπαρκής διαχείριση των προβλημάτων του τουρισμού είναι πλέον μη αναστρέψιμη και ναρκοθετεί το σύνολο της ελληνικής οικονομίας. Φορείς του τουρισμού και εργαζόμενοι παραμένουν αφημένοι στην τύχη τους, χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη».

Στο «κάδρο» μπήκε και το Ελληνικό, με την αξιωματική αντιπολίτευση να χαρακτηρίζει την παρουσία του πρωθυπουργού στον χώρο «επικοινωνιακή φούσκα», υπενθυμίζοντας πως ο Αδ. Γεωργιάδης είχε υποσχεθεί πως η επένδυση θα ξεκινούσε έως το τέλος του 2019. Ο Ν. Παππάς δήλωσε πως «το μόνο που έχει κάνει η κυβέρνηση είναι να καταθέσει και να ψηφίσει σειρά τροπολογιών, προς όφελος κυρίως του επενδυτή». Επισήμανε, τέλος, ότι «δεν έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών από το Δημόσιο στον επενδυτή, προϋπόθεση απαραίτητη για να ξεκινήσει η επένδυση. Η άδεια του καζίνο και οι δικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούν είναι ζητήματα που μένουν ανοιχτά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή