«Μάχη» των σποτ για τον ένα χρόνο από τις εκλογές

«Μάχη» των σποτ για τον ένα χρόνο από τις εκλογές

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε διαδικτυακές καμπάνιες «σχολίασαν» τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση τον ένα χρόνο από τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019, που έφεραν τη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι της χώρας και τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά 4,5 χρόνια στην εξουσία, στη θέση της αντιπολίτευσης.

Το Μέγαρο Μαξίμου, όπως είχε γράψει εδώ και μέρες η «Κ», δεν ήθελε να προσδώσει στη μέρα αυτή «κάτι ξεχωριστό», με τον πρωθυπουργό να δηλώνει πως η 7η Ιουλίου είναι μία ακόμα μέρα δουλειάς.

Στο πλαίσιο αυτό, για τα «κυβερνητικά γενέθλια» δόθηκε στη δημοσιότητα ένα βίντεο 2 λεπτών και 15 δευτερολέπτων με κεντρικό σύνθημα πως «Ενωμένοι μπορούμε», που παραπέμπει κατευθείαν στις δύο μεγάλες κρίσεις που αντιμετώπισε η χώρα: του Εβρου και την υγειονομική.

Αμφότερες είχαν κεντρική θέση στο σποτ, με τον πρωθυπουργό να σημειώνει πως «μαζί γίναμε μια δυνατή γροθιά μόλις απειλήθηκε η κυριαρχία και η αξιοπρέπειά μας», προσθέτοντας πως η Ελλάδα στον Εβρο έδειξε πως δεν εκβιάζεται, προστατεύοντας τα σύνορα και της Ευρώπης, ενώ «μαζί» είπε πως ακολουθήσαμε τις οδηγίες των ειδικών, βγαίνοντας νικητές στο πρώτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο κ. Μητσοτάκης ιεράρχησε πολύ ψηλά και την ψηφιοποίηση του κράτους, ενώ συνέχισε με τη μείωση των φόρων και τα κίνητρα για ανάπτυξη. Ο ένας χρόνος διακυβέρνησης περιλάμβανε ακόμα τις προσπάθειες στο μεταναστευτικό, την αναβάθμιση της Παιδείας.

Ο κ. Μητσοτάκης στο μήνυμά του υπογραμμίζει πως ο επόμενος χρόνος «κρύβει μεγάλες δυσκολίες», αλλά «θα μας βρει οπλισμένους με πολύτιμη εμπειρία και με μια νέα εθνική σιγουριά και δύναμη». Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για θεμέλια που έχουν μπει για μια Ελλάδα με κοινωνική συνοχή, προσθέτοντας πως το μεγαλύτερο κέρδος για την πατρίδα μας τον ένα χρόνο που πέρασε είναι πως αποδείχθηκε ότι «ενωμένοι μπορούμε».

«Ολα ανάποδα» έχει τίτλο το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τον ένα χρόνο κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το σποτ, που παρουσιάζεται με τη μορφή ειρωνικού δελτίου ειδήσεων, αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «ένας χρόνος κυβέρνησης Μητσοτάκη συμπληρώνεται σήμερα και η κανονικότητα επέστρεψε στη χώρα, όπως φαίνεται από τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Υστερα από 12 συνεχόμενα τρίμηνα αναιμικής ανάπτυξης από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, περάσαμε επιτέλους σε μια θετική για το μέλλον της χώρας μας ύφεση».

Η πρωταγωνίστρια του σποτ σχολιάζει ακόμα πως «παράλληλα, χιλιάδες πολίτες ξεκουράζονται, καθώς φέτος είχαν τη δυνατότητα να εργαστούν 260.000 άνθρωποι λιγότεροι από πέρυσι» συμπληρώνοντας πως «χιλιάδες πολίτες ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον, ύστερα από τη μείωση του μισθού τους κατά 20%. 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι απαλλάχθηκαν από το βάρος της 13ης σύνταξης».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή