Ολοκληρώθηκε η έρευνα του Αρείου Πάγου για τη Novartis – Στην Εισαγγελία της Αθήνας διαβιβάζεται ο σχετικός φάκελος

Ολοκληρώθηκε η έρευνα του Αρείου Πάγου για τη Novartis – Στην Εισαγγελία της Αθήνας διαβιβάζεται ο σχετικός φάκελος

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξελίξεις αναμένονται την επόμενη εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση της έρευνας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου σχετικά με τους χειρισμούς των εισαγγελέων Διαφθοράς στην υπόθεση της ενοχοποίησης των δέκα πολιτικών σε σχέση με το σκάνδαλο της Novartis.

Οι αντεισαγγελείς του ανωτάτου δικαστηρίου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης που είχαν αναλάβει την έρευνα ολοκλήρωσαν το έργο τους και θα αποστείλουν τη δικογραφία για τα περαιτέρω στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Παράλληλα, οι δυο ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί διαβίβασαν στον κ. Ιωαννίδη και το φάκελο για τα τρία μη πολιτικά πρόσωπα που αρχικά είχαν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου από την επιτροπή της Βουλής που διερευνά τις ευθύνες για τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Πρόκειται για τον εκδότη Ιωάννη Φιλιππάκη και τους δημοσιογράφους Γιάννα Παπαδάκου και Αλέξανδρο Τάρκα.

Για τα πρόσωπα αυτά η επιστημονική επιτροπή της Βουλής είχε γνωμοδοτήσει ότι δεν έχει αρμοδιότητα η προανακριτική επιτροπή αλλά οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. Για το λόγο αυτό ο σχετικός φάκελος εστάλη στην εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου αν κριθεί αναγκαίο να ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση. Σε διαφορετική περίπτωση η δικογραφία θα τεθεί στο αρχείο.

Διαβάστε επίσης:

Novartis: Στη Βουλή το επίσημο κείμενο του εξωδικαστικού συμβιβασμού

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή