Επιστρεπτέα προκαταβολή: Σήμερα πιστώνονται 135,4 εκατ. ευρώ σε 17.097 δικαιούχους

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Σήμερα πιστώνονται 135,4 εκατ. ευρώ σε 17.097 δικαιούχους

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποσό συνολικού ύψους 135,4 εκατ. ευρώ, πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 17.097 δικαιούχων του δεύτερου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙ μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 40.297 στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση χρηματοδοτική ενίσχυση συνολικού ύψους 312,4 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), 58.501 επιχειρήσεις έχουν ήδη οριστικοποιήσει μέσω της πλατφόρμας «myBusinessSupport», την αίτηση χορήγησης της ενίσχυσης. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία οριστικοποίησης της αίτησης λήγει την Τετάρτη 15 Ιουλίου.

Παράλληλα, υπεγράφη σήμερα η ΚΥΑ, για τις επιχειρήσεις που αποκλείστηκαν από τη διαδικασία, επειδή εκ παραδρομής δεν υπέβαλαν δήλωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, παρότι δήλωσαν τα στοιχεία εσόδων τους στη σχετική εφαρμογή της πλατφόρμας.

Η επόμενη πίστωση ποσών της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ΙΙ θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τρίτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή