Διπλή επίθεση από Φ. Γεννηματά στην κυβέρνηση

Διπλή επίθεση από Φ. Γεννηματά στην κυβέρνηση

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διατηρώντας τους υψηλούς τόνους της κριτικής κατά του Μαξίμου, η Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε χθες νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης, ολοκληρώνοντας στην Καβάλα και την Κομοτηνή τη διήμερη περιοδεία της σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Η πανδημία βρέθηκε στο επίκεντρο των πυρών της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, που εκτός από το υγειονομικό σκέλος, εστίασε στις οικονομικές της συνέπειες, μιλώντας εκ νέου για «ανεπαρκή και καθυστερημένα μέτρα». Εστιάζοντας στον τουρισμό, η κ. Γεννηματά σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως «το γεγονός ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου δείχνει πόσο μεγάλη ήταν η καθυστέρηση της αντίδρασης», παρότι, όπως σημείωσε, η εικόνα της τουριστικής σεζόν θα αποτελέσει καταλυτικό παράγοντα για το τελικό αποτύπωμα της πανδημίας στην ύφεση και την ανεργία. Στη Χαρ. Τρικούπη, άλλωστε, αναδεικνύουν το γεγονός πως ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πρόσφατα στη Βουλή το νέο πακέτο μέτρων, την ημέρα που απάντησε σε σχετική ερώτηση της κ. Γεννηματά, υποστηρίζοντας πως αυτό συνιστά «αποδοχή» του Μαξίμου για μη επαρκείς κινήσεις στήριξης μέχρι τώρα. Από τις τοποθετήσεις της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ δεν έλειψαν και οι αναφορές στον αγροτικό τομέα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «οι αγρότες είναι έξω από οποιονδήποτε σχεδιασμό της κυβέρνησης».

Η κ. Γεννηματά από την Κομοτηνή αναφέρθηκε και στο ζήτημα της Αγίας Σοφίας, σε μια κίνηση με προφανή συμβολισμό, καθώς χαρακτήρισε τη Θράκη «παγκόσμιο παράδειγμα ειρηνικής συμβίωσης χριστιανών και μουσουλμάνων». Επιτιθέμενη στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μίλησε για «απαράδεκτη, προσβλητική και προκλητική απόφαση» εκ μέρους του Τούρκου προέδρου, προσθέτοντας πως «όλος ο πολιτισμένος κόσμος, ανεξάρτητα από θρησκευτικές πεποιθήσεις, οφείλει να αντιδράσει τώρα». Το ΚΙΝΑΛ, όπως πάγια πράττει στα εθνικά θέματα, έχει αποφύγει τις οξείες τοποθετήσεις για το ζήτημα με το βλέμμα στο εσωτερικό, αποφεύγοντας τις ευθείες βολές κατά της κυβέρνησης, όπως συνέβη με τον ΣΥΡΙΖΑ και την αντιπαράθεση που έχει καταγραφεί μεταξύ Κουμουνδούρου και Μαξίμου. Ωστόσο, και η Χαρ. Τρικούπη έχει ασκήσει κριτική για έλλειψη αποτελεσματικότητας. Η ίδια η κ. Γεννηματά, θα θέσει το θέμα στο στρατόπεδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. την Παρασκευή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή