Συγχαρητήρια Αλ. Τσίπρα σε Ζ. Ζάεφ για την εκλογική νίκη του

Συγχαρητήρια Αλ. Τσίπρα σε Ζ. Ζάεφ για την εκλογική νίκη του

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα συγχαρητήριά του στον Ζόραν Ζάεφ για την εκλογική νίκη του στις βουλευτικές εκλογές της Βόρειας Μακεδονίας, εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο Twitter.

«Χάρη στις προσπάθειές σου, το μήνυμα των γενναίων προοδευτικών δυνάμεων που αγωνίζονται κατά του εθνικισμού, για κοινωνική δικαιοσύνη και ειρήνη στην περιοχή μας, σήμερα έγινε πιο δυνατό» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Ένα μήνυμα όχι μόνο για τα Βαλκάνια, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες Τετάρτη, επικρατώντας με μικρή διαφορά του δεξιού αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO-DPMNE του Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

Η Κρατική Εκλογική Επιτροπή, με την ενσωμάτωση στο 94% των εκλογικών τμημάτων, ανακοίνωσε ότι το SDSM συγκεντρώνει ποσοστό 36,13%, ενώ το VMRO-DPMNE το 34,65%.

Ο Ζόραν Ζάεφ, σε δηλώσεις του τις πρώτες πρωινές ώρες, εξέφρασε την ικανοποίησή του.

ΣΥΡΙΖΑ: Αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον της ευρύτερης περιοχής 

«Η νίκη του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και του Ζόραν Ζάεφ, στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία, είναι άλλο ένα αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον της ευρύτερης περιοχής, μετά από εκείνο της ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών», σημειώνει επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ σε σημερινή ανακοίνωση του τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών υποθέσεων για το αποτέλεσμα των εκλογών στη Βόρεια Μακεδονία.

«Αποτελεί νίκη της προόδου, της ειρήνης, της συνεργασίας και της συμφιλίωσης, όχι μόνο για τη Βόρεια Μακεδονία, αλλά και συνολικά για τα Βαλκάνια», υπογραμμίζει επίσης η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Βόρεια Μακεδονία: Το μεγάλο παζάρι πριν από την κάλπη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή