Κόντρα Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ για Τουλουπάκη

Κόντρα Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ για Τουλουπάκη

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ολοκλήρωση των εργασιών της προανακριτικής επιτροπής άνοιξε έναν νέο κύκλο σύγκρουσης μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα της Novartis και τον ρόλο προσώπων που χειρίστηκαν την υπόθεση. Από το στρατόπεδο της πλειοψηφίας επισημαίνουν πως η δίωξη κατά της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς ενισχύει σε σημαντικό βαθμό το πόρισμα των βουλευτών τόσο της κυβερνώσας παράταξης όσο και του ΚΙΝΑΛ που τάχθηκαν υπέρ της παραπομπής του Δημ. Παπαγγελόπουλου για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Η Ολομέλεια την ερχόμενη Τετάρτη θα εισηγηθεί για το αν ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης θα πρέπει να οδηγηθεί στο Ειδικό Δικαστήριο (θα αποφανθεί το Δικαστικό Συμβούλιο). Λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης έριξε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κεφαλονιά όπου συνομιλώντας με κάτοικο του νησιού τόνισε: «Οποιος δικαστής τόλμησε να ερευνήσει τα σκάνδαλά τους τώρα τον διώκουν. Αυτά δεν γίνονται πουθενά σε ευρωπαϊκή χώρα. Θα δώσουμε αγώνα», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Η απάντηση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήρθε από τον Κώστα Τσιάρα που μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 επεσήμανε: «Είναι προφανές ότι παίρνει μέτρο από τη δική του προηγούμενη περίοδο μέσα από μια πραγματικότητα την οποία όλοι είχαμε εντοπίσει και όλοι πλέον τη βλέπουμε καθημερινά να εξελίσσεται μέσα από τις αποκαλύψεις οι οποίες υπάρχουν και βεβαίως γίνονται γνωστές στο ευρύτερο κοινό». Ο υπ. Δικαιοσύνης συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση της Ν.Δ. στέκεται απολύτως στον θεσμικό της ρόλο απέναντι στη  Δικαιοσύνη: «Δεν υπάρχουν ούτε οι συχνές επικοινωνίες, ούτε οι παροτρύνσεις, ούτε οι μεθοδεύσεις όπως αποδείχτηκε από όσα τουλάχιστον μάθαμε στην προανακριτική επιτροπή που υπήρχαν στο προηγούμενο χρονικό διάστημα». Από τη γαλάζια παράταξη σχολίαζαν πως στο πόρισμα της Ν.Δ. δεν υπήρχε ονομαστική αναφορά στην κ. Τουλουπάκη. «Η Δικαιοσύνη ασχολήθηκε μαζί της. Οι εποχές Ρασπούτιν έχουν παρέλθει οριστικά». Ολοι περιμένουν να δουν την Τετάρτη αν και κατά πόσον ο Αντώνης Σαμαράς θα επιλέξει να στρέψει τα πυρά του απευθείας στον κ. Τσίπρα, ως υποκινητή της υπόθεσης που εξελίχθηκε, καθώς και τις απαντήσεις που θα δώσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η προμετωπίδα των παρεμβάσεων του κ. Τσίπρα εξακολουθεί να είναι η οικονομία και με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής τόνισε από την Κεφαλονιά την ανάγκη να υπάρξει ένα ισχυρό πακέτο με τη μορφή επιδοτήσεων και όχι νέου δανεισμού. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι για μία ακόμη φορά και από αυτή την κρίση ωφελημένοι θα βγουν οι ισχυροί της Ευρώπης». Παράλληλα, στις τηλεφωνικές επαφές που είχε ο Αλ. Τσίπρας κατά την προπαρασκευαστική σύνοδο του PES, τόνισε: «Αν δεν υπάρξει τώρα παρέμβαση της Ε.Ε. για να τεθούν όρια στην Τουρκία με απειλή κυρώσεων, οι εξελίξεις θα είναι έκρυθμες για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και όλη την περιοχή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή