Πολιτική θύελλα μετά τις αποκαλύψεις της «Κ» για το Μάτι

Πολιτική θύελλα μετά τις αποκαλύψεις της «Κ» για το Μάτι

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αποκαλύψεις της «Καθημερινής» σε ό,τι αφορά την τραγωδία στο Μάτι ξεσήκωσαν «θύελλα» αντιδράσεων, με κυβερνητικά στελέχη να κάνουν λόγο για σοκαριστικά στοιχεία και την αξιωματική αντιπολίτευση να μιλά για καπηλεία των νεκρών.

Μάλιστα, ο δήμαρχος των Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης, μίλησε για «κυνική ομολογία αίσχους, ντροπής, αηδίας, ανηθικότητας, βρωμιάς, προμελετημένου εγκλήματος, σύστασης συμμορίας» και υπογράμμισς πως θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο κατά παντός υπευθύνου. «Θα μπουν στο κάδρο των ευθυνών πρώην Υπουργοί, Αρχηγοί, Επιτελάρχες, αυτοί που κατά το νόμο είναι υπεύθυνοι γιατί το παραμύθι των Αυτοδιοικητικών-πυροσβεστών πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνει».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης, είπε ότι ο εισαγγελέας που θα ασχοληθεί με την υπόθεση έχει να διερευνήσει πολλά πράγματα και μίλησε για παρακράτος και μεθόδους μαφίας. «Δείτε τι ανθρώπους επέλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ να βάλει σε κρίσιμες θέσεις», σημείωσε.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι η Όλγα Γεροβασίλη πρέπει να καταθέσει σήμερα μήνυση κατά του πρώην αρχηγού της πυροσβεστικής που χρησιμοποίησε το όνομα της χωρίς εκείνη να το γνωρίζει και την εκθέτει. «Αν δεν τον πάει στα δικαστήρια, πάει να πει ότι όλα αυτά είναι αποδεδειγμένα και έχουμε ευθεία πολιτική παρέμβαση στη συγκάλυψη», επεσήμανε.

Σχολιάζοντας τα ηχητικά ντοκουμέντα για την προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών στο Μάτι, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης σημείωσε πως «είναι ακόμη μια υπόθεση στην οποία πρέπει να προχωρήσουμε σε εξονυχιστική διερεύνηση. Το οφείλουμε και στους νεκρούς και στις οικογένειες τους. Εάν υπάρχουν ευθύνες πρέπει να αποδοθούν. Οι εικόνες που αναδύονται μέσα από τις αποκαλύψεις για τον ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο χρονικό διάστημα, είναι εικόνες παρακράτους και παρεμβάσεων στην δικαιοσύνη. Όλες οι υποθέσεις πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος, δεν πρέπει να μείνει καμία σκιά. Το απαιτεί η κοινωνία».

Αναφερόμενος στο θέμα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης τόνισε πως «αυτό που απασχόλησε τον κ. Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες δεν ήταν να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό για τη χώρα αλλά ήταν να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση, και να επιτεθεί με χυδαίο τρόπο στο ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας για μια ακόμη φορά να καπηλευτεί την τραγωδία στο Μάτι».

«Κανείς δεν απάντησε γιατί η ΝΔ με το που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας επέλεξε να αναβαθμίσει σε γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας τον τότε αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, τον οποίο είχε αποπέμψει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αναβαθμίστηκε ο τότε υπεύθυνος της πυροσβεστικής σε υποστράτηγο και βεβαίως γιατί ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στον ΟΗΕ είχε μιλήσει για μια τραγωδία που οφείλεται στην κλιματική αλλαγή». Και πρόσθεσε: «Η  επιχείρηση καπηλείας που υιοθετούν επιχειρώντας να αποπροσανατολίσουν την κουβέντα από τη οικονομία, θα πέσει στο κενό».

Διαβάστε επίσης

Μάτι: Το έγκλημα και η συγκάλυψη

Μάτι – Δύο χρόνια μετά: «Καταλάβαμε ότι δεν είμαστε ασφαλείς πουθενά»

Πρόεδρος αξιωματικών πυροσβεστικής για Μάτι: Δεν μπορώ να διανοηθώ αυτόν τον διάλογο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή