Κορωνοϊός: Νέα μέτρα για την είσοδο στη χώρα από τα χερσαία σύνορα

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα για την είσοδο στη χώρα από τα χερσαία σύνορα

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα μέτρα σε ό,τι αφορά την είσοδο στη χώρα από τα χερσαία σύνορα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

Οπως είπε «πέραν των όσων έχουν ήδη αποφασιστεί και ισχύουν για την είσοδο από τον Προμαχώνα, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη 22 Ιουλίου έως και την Τρίτη 4 Αυγούστου η είσοδος στην ελληνική επικράτεια από τα χερσαία σύνορά μας για ουσιώδεις μετακινήσεις επιτρέπεται μόνο από τα συνοριακά σημεία ελέγχου Κακκαβιάς, Κρυσταλλοπηγής, Ευζώνων, Προμαχώνα, Νυμφαίας και Κήπων. Δεύτερον, οι Ελληνες πολίτες, όσοι έχουν άδεια παραμονής, οι κάτοικοι ειδικού δελτίου ταυτότητας ομογενούς υποχρεούνται και αυτοί να συμπληρώνουν το Passenger Locator Form στην ηλεκτρονική διεύθυνση https:// travel.gov.gr καθώς και την ηλεκτρονική προαναγγελία σύντομης μετακίνησης».

«Επισημαίνουμε με έμφαση ότι ο κορωνοϊός είναι εδώ και καλούμε τους Ελληνες πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, όπως αυτές της Βαλκανικής», συμπλήρωσε και είπε ότι «οι εργάτες γης σε περίπτωση που βρίσκονται στη χώρα και εξέλθουν της ελληνικής επικράτειας πριν από τις 4 Αυγούστου 2020 δεν θα έχουν ξανά το δικαίωμα εισόδου μέχρι νεωτέρας. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μια ασφαλής υγειονομική χώρα. Πήραμε και θα παίρνουμε όποτε χρειαστεί και με αίσθημα ευθύνης κάθε απαραίτητο μέτρο ακούγοντας πάντα τη γνώμη των ειδικών».

Υπενθυμίζεται ότι από αύριο Τρίτη 21 Ιουλίου και κάθε Τρίτη στη μία το μεσημέρι, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς, θα ενημερώνει τους αρμόδιους συντάκτες για όλες τις εξελίξεις στο νέο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή