Στ. Πέτσας για Μάτι: Oλα τα στοιχεία παραπέμπουν και σε έγκλημα συγκάλυψης

Στ. Πέτσας για Μάτι: Oλα τα στοιχεία παραπέμπουν και σε έγκλημα συγκάλυψης

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Όλα τα στοιχεία παραπέμπουν και σε έγκλημα συγκάλυψης» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις της «Καθημερινής» για την τραγωδία στο Μάτι.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Πέτσας τόνισε πως «καθώς συμπληρώνονται δύο χρόνια από την εθνική τραγωδία στο Μάτι νέα και ανατριχιαστικά στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ήταν γνωστό από τις ίδιες εκείνες μέρες ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούσε να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το έγκλημα που διαπράχθηκε.  Τα μεσάνυχτα της ίδιας εκείνης μέρας ο τότε Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας συγκαλούσε στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής επικοινωνιακού χαρακτήρα σύσκεψη – παρωδία στην οποία τόσο ο ίδιος όσο και οι συναρμόδιοι Υπουργοί προσποιούνταν ότι δεν ήξεραν για νεκρούς. Κι αυτό ενώ ήδη το ΕΚΑΒ είχε παραλάβει τις σορούς απανθρακωμένων ανθρώπων και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) ζητούσε σάκους για δεκάδες σορούς».

«Λίγες μέρες αργότερα ο τότε Υπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Τόσκας σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου δήλωνε ότι ψάχνει για λάθη και δεν βρίσκει. Λίγους μήνες αργότερα και ενώ είχε αναλάβει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η κυρία Γεροβασίλη, ο τότε Αρχηγός της Πυροσβεστικής -σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που αποκάλυψε η εφημερίδα "Καθημερινή"- ασκούσε στον εμπειρογνώμονα του Σώματος που είχε ορίσει η Δικαιοσύνη απειλές -και μάλιστα με χυδαίες εκφράσεις- προκειμένου να συγκαλύψει τους πραγματικούς ενόχους και να μην επιρρίψει ευθύνες σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε. 

Τέλος, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως «οι ηχογραφημένοι διάλογοι μεταξύ του εμπειρογνώμονα και του τότε Αρχηγού της Πυροσβεστικής είναι ανατριχιαστικοί. Εάν λοιπόν η κυρία Γεροβασίλη αμφισβητεί οτιδήποτε, οφείλει να στραφεί εναντίον εκείνου που χρησιμοποίησε το όνομά της, εν αγνοία της όπως η ίδια ισχυρίζεται. Όλα τα στοιχεία παραπέμπουν, πέρα από το έγκλημα της 23ης Ιουλίου και σε έγκλημα συγκάλυψης. Και για τα δύο αυτά εγκλήματα υπάρχουν τεράστιες ηθικές, πολιτικές και ποινικές ευθύνες. Και είναι απαραίτητο -όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης-  να διαλευκανθεί η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες. Το οφείλουμε στη μνήμη των θυμάτων».

Διαβάστε επίσης 

Πολιτική θύελλα μετά τις αποκαλύψεις της «Κ» για το Μάτι

Μάτι: Το έγκλημα και η συγκάλυψη

«Καταλάβαμε ότι δεν είμαστε ασφαλείς πουθενά»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή