Γεροβασίλη για Μάτι: Προσπάθεια συγκάλυψης από αξιωματικούς

Γεροβασίλη για Μάτι: Προσπάθεια συγκάλυψης από αξιωματικούς

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξοργιστική χαρακτήρισε η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, τη συνομιλία των αξιωματικών της πυροσβεστικής, την οποία έφερε στη δημοσιότητα η «Καθημερινή» της Κυριακής, αναφορικά με τη διαχείριση της τραγωδίας στο Μάτι. «Το πιο εξοργιστικό στη συνομιλία είναι να ακούς αξιωματικούς να μιλάνε για κάπου που θα υπάρξει φωτιά και θα εγκαταλειφθούν άνθρωποι», σημείωσε, κάνοντας λόγο για διαμάχες αξιωματικών που επιχειρούν να εμπλέξουν την πολιτική ηγεσία.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι δεν έγινε, ούτε θα μπορούσε να γίνει, ούτε και θα επέτρεπε η ίδια να γίνει ποτέ συγκάλυψη σε μια εθνική τραγωδία και τόνισε ότι δεν υπήρξε ποτέ παρέμβασή της. Δήλωσε επίσης σοκαρισμένη και σημείωσε ότι πρέπει να προστατέψει τον εαυτό της. Ωστόσο, σημείωσε ότι αυτό που ακούγεται στο ηχητικό παραπέμπει σε προσπάθεια συγκάλυψης του πορίσματος για το Μάτι από αξιωματικούς, εφόσον πρόκειται για συνομιλία τους.

Ερωτηθείσα γιατί κατέθεσε μήνυση σε βάρος της «Κ», είπε ότι «η εφημερίδα Καθημερινή δημοσιεύει μια συνομιλία –η οποία είναι συγκλονιστική- και καλώς κάνει. Η εφημερίδα κάνει ρεπορτάζ, κάνει έρευνα, θεωρείται και δημοσιογραφική επιτυχία. Δεν εγκαλώ την Καθημερινή για αυτό. Την εγκαλώ γιατί μέσα στα κείμενά της κάνει αποδοχή αυτής της παρουσίασης. Αυτό ζήτησα να ανακαλέσει. Είναι άλλο το υιοθετώ, άλλο το ακούω». «Είχε στα χέρια της ένα ντοκουμέντο που με ενέπλεκε με κάποιον τρόπο. Θα μπορούσε εκ των προτέρων να έχει στο ίδιο φύλλο και τη δική μου άποψη» σημείωσε και τόνισε ότι εγκαλούνται και οι δύο συνομιλητές.

Η απάντηση της "Κ" στην Όλγα Γεροβασίλη

«Εγώ δεν ξέρω ούτε τι υπάρχει στη δικογραφία, ούτε ποιοι συνομιλούν, πόσοι άλλοι είναι εκεί και τι άλλο έχει καταγραφεί. Επομένως τα βήματα μου θα είναι σταθερά, θα είναι πολλά. Δεν θα αφήσω να σπιλωθεί το όνομά μου στο όνομα οποιασδήποτε σκοπιμότητας» συνέχισε, ενώ πρόσθεσε πως ανέλαβε υπουργός στις 29 Αυγούστου και η συνομιλία φέρεται να καταγράφηκε προς το τέλος του Σεπτεμβρίου, σε μια στιγμή που «εγώ δεν έχω προλάβει ούτε καλά – καλά να τους γνωρίσω», όπως είπε.

Ανέφερε επίσης ότι ποτέ δεν ασχολήθηκε με τα πορίσματα ερευνών και τόνισε ότι η εκτεταμένη έρευνα θα τα αποκαλύψει όλα. «Ζούμε την εποχή των κασετών. Αυτά δεν μπορώ να τα χρησιμοποιήσω ούτε εγώ, ούτε εσείς. Είναι κακούργημα», τόνισε επιπλέον και επέμεινε ότι δεν ασχολήθηκε με το θέμα του πορίσματος.

Διαβάστε επίσης:

Παρέμβαση εισαγγελέα για το Μάτι

Μάτι – Δύο χρόνια μετά: «Δεν ήθελε να γράψω την αλήθεια»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή