Συνάντηση ΠτΔ – Γερμανού ΥΠΕΞ: Εύσημα από το Βερολίνο για τη διαχείριση της πανδημίας

Συνάντηση ΠτΔ – Γερμανού ΥΠΕΞ: Εύσημα από το Βερολίνο για τη διαχείριση της πανδημίας

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας υποδέχθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί του σειρά θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως η αντιμετώπιση της πανδημίας, οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη στήριξη των οικονομιών των κρατών-μελών, το ζήτημα του μεταναστευτικού και η  κλιματική αλλαγή.

Η κ. Σακελλαροπούλου επεσήμανε, ιδιαίτερα, την αστάθεια και τους κινδύνους που δημιουργεί στην Ανατολική Μεσόγειο η κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα, ενώ αναφέρθηκε, ειδικότερα, στη συμβολική και πολιτική σημασία που έχει η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι η Ελλάδα προσβλέπει σε πρόοδο κατά τη διάρκεια της γερμανικής προεδρίας της ΕΕ στα ζωτικά για τη χώρα μας θέματα.

Από την πλευρά του, ο κ. Μάας απένειμε τα εύσημα στη χώρα μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αναγνώρισε τη συμβολή της στη διαχείριση του μεταναστευτικού, καθώς και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει λόγω της γεωγραφικής της θέσης και υποσχέθηκε ότι η γερμανική προεδρία στην ΕΕ θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να επιτευχθεί πρόοδος στα ζητήματα που μας απασχολούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή