ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η τουρκική προκλητικότητα σε έκτακτη σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλ. Τσίπρα

Η τουρκική προκλητικότητα σε έκτακτη σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλ. Τσίπρα

Έκτακτη σύσκεψη, με θέμα την τουρκική προκλητικότητα και τις τελευταίες εξελίξεις, πραγματοποιείται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τη σύσκεψη ζήτησε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας και συμμετέχουν ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ο διπλωματικός του σύμβουλος, Βαγγέλης Καλπαδάκης και ο τομεάρχης της ΚΟ για θέματα Εθνικής Άμυνα Θοδωρής Δρίτσας.

Κατά τη σύσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάστηκαν «η διαρκής κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας, τόσο πριν όσο και αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής, όπου δεν συζητήθηκαν εν τέλει κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, καθώς και η NAVTEX που εξέδωσε η γειτονική χώρα για έρευνες του URUC REIS εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας».
 
«Μετά την πλήρη διπλωματική αποτυχία στη Σύνοδο Κορυφής, το ελάχιστο που περιμένω από την κυβέρνηση είναι, σε περίπτωση απόπειρας έρευνας στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, να μην κάνει τίποτα λιγότερο από όσα κάναμε εμείς τον Οκτώβρη του 2018» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τις πηγές.

Οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν ότι τον Οκτώβριο 2018 η Ελλάδα με τη φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς απέτρεψε τουρκικό πλοίο από το να πραγματοποιήσει έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.