Αντ. Σαμαράς: «Ηθελαν να μας βάλουν στη φυλακή για να κερδίσουν τις εκλογές»

Αντ. Σαμαράς: «Ηθελαν να μας βάλουν στη φυλακή για να κερδίσουν τις εκλογές»

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ηθελαν να εφαρμόσουν στην πολιτική τον νόμο της ζούγκλας: Να βάλουν φυλακή 2-3 για να κερδίσουν τις εκλογές». Ο Αντ. Σαμαράς μίλησε χθες στη Βουλή για το πόρισμα της Προανακριτικής που ζητεί την ποινική δίωξη Παπαγγελόπουλου για τη σκευωρία Novartis, αλλά ουσιαστικά επεκτάθηκε σε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με έντονο προσωπικό χαρακτήρα. Χαρακτηριστική ήταν η έκφραση: «Το “μέχρι τέλους” είναι στάση ζωής, απαιτεί ένα κώδικα αξιών που εσείς δεν έχετε» είπε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ. Κάνοντας αναδρομή στην υπόθεση τόνισε πως «μίλησα εξαρχής για συμμορία, είχα υποχρέωση να αντιδράσω, ήξερα και πού το πήγαιναν: Ηθελαν να πάνε στις εκλογές με κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. υπό κατηγορία». «Φανταστείτε», πρόσθεσε «τι θα γινόταν να πηγαίναμε σε εκλογές με 2-3 από εμάς προφυλακισμένους». Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε άλλες πτυχές της υπόθεσης, που αποδεικνύουν το «μέγεθος της σκευωρίας». Π.χ. ανέφερε πως όταν αναζήτησε στη δικογραφία να βρει τι ερώτηση έκαναν οι εισαγγελείς στον μάρτυρα δεν βρήκε απολύτως τίποτα, καθώς «οι εισαγγελείς εκμαίευαν από τους μάρτυρες ακόμα πιο επιβαρυντικές καταγγελίες από τα ήδη εξωφρενικά που είχαν καταθέσει».

Ο κ. Σαμαράς αναφερόμενος στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο κ. Παπαγγελόπουλος τόνισε πως «τα 8 αδικήματα έχουν αποδειχθεί από τη διαδικασία της Προανακριτικής και αυτό που μένει να βρεθεί είναι και το ποιοι ήταν οι φυσικοί αυτουργοί» κατονομάζοντας τους εισαγγελείς Τουλουπάκη, Τζούρα και Μανώλη. Εβαλε στο κάδρο και τον Αλ. Τσίπρα, υπογραμμίζοντας πως «θα διερευνηθεί κάποια στιγμή στην ανάκριση και ποιοι ήταν πάνω από τον Παπαγγελόπουλο. Δηλαδή θα φανεί αν ο κ. Τσίπρας είναι όμηρος του Παπαγγελόπουλου ή ο ιθύνων νους της σκευωρίας. Σας είχα πει ότι θα σας κάψει ο Παπαγγελόπουλος», κατέληξε.

Νωρίτερα είχε κάνει παρέμβαση και ο κ. Ευ. Βενιζέλος. «Ο κ. Τσίπρας έλαβε τον λόγο στο αρχικό στάδιο της σημερινής συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση της προανακριτικής επιτροπής να παραπεμφθεί ο κ. Παπαγγελόπουλος και οι συνεργοί του στο Ειδικό Δικαστήριο και, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε απροκάλυπτα και ωμά, το εξής:

Αν η κυβέρνηση θέλει τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα εθνικής πολιτικής και ενόψει της προκλητικής, επιθετικής και παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας, πρέπει να εγκαταλειφθεί η διαδικασία διερεύνησης της σκευωρίας Novartis και του παραδικαστικού κυκλώματος που αποκαλύφθηκε στην υπόθεση Μιωνή». Ο κ. Βενιζέλος τιτλοφορεί την παρέμβασή του με το γλαφυρό και ιδιαιτέρως επικριτικό «κατήφορος δίχως τέλος». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή