Μ. Σχοινάς: 24η Ιουλίου 1974 – Η ληξιαρχική πράξη γέννησης της ευρωπαϊκής Ελλάδας

Μ. Σχοινάς: 24η Ιουλίου 1974 – Η ληξιαρχική πράξη γέννησης της ευρωπαϊκής Ελλάδας

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα για την 46η επέτειο από την αποκτάσταση της Δημοκρατίας έστειλε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, υπογραμμίζοντας πως «η 24η Ιουλίου 1974 αποτελεί τη ληξιαρχική πράξη γέννησης της Ευρωπαϊκής Ελλάδας».

Όπως είπε «είναι η μέρα που μια δημοκρατική Ελλάδα άνοιξε τα μάτια της στον κόσμο, που οι ίδιες οι αξίες της είχαν δημιουργήσει».

«46 χρόνια μετά η χώρα μας βγαίνει από μία 10ετία τριών μεγάλων κρίσεων: την οικονομική, το μεταναστευτικό και πρόσφατα την πανδημία, πιο ισχυρή με αυτοπεποίθηση και προοπτική που εμπνέει τώρα πια εμπιστοσύνη και αξιοπιστία έτοιμη για τη μετάβαση σε ένα σύγχρονο και χωρίς διακρίσεις κόσμο, με την Ευρώπη όπως πάντα στο πλάι της. Κι αυτή είναι η Ελλάδα που θα οικοδομήσουμε με το ιστορικής συμφωνίας εμβληματικό πακέτο ανάκαμψης που υιοθετήθηκε την περασμένη Τρίτη. Η χώρα μας μπορεί πια να κάνει την κρίση ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα, ιδιαίτερα για τους ασθενέστερους Έλληνες και αυτούς που πραγματικά τη χρειάζονται. Στόχος μας να επιστρέψει η Ελλάδα στους νέους τα όνειρα που τους στέρησε, αλλά και τις ευκαιρίες που τους χρωστάει. Μια ευρωπαϊκή, δημοκρατική και ευημερούσα κοινωνία που όλοι οι Έλληνες αξίζουν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή