Υψηλοί τόνοι από τον ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία

Υψηλοί τόνοι από τον ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιμένει στην κριτική του για την οικονομία ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Χαρίτση σε δήλωσή του να επανέρχεται στο Ταμείο Ανάκαμψης και να δηλώνει: «Ο κ. Μητσοτάκης έφυγε από το Συμβούλιο Κορυφής με 7 δισ. λιγότερες επιχορηγήσεις από ό,τι προέβλεπε η αρχική πρόταση της Κομισιόν».

Παράλληλα, η μετακίνηση του πρωθυπουργού από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο αποτέλεσε νέο πεδίο αντιπαράθεσης κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ. Η αξιωματική αντιπολίτευση με ανακοίνωσή της επιχείρησε να εκμαιεύσει από το Μαξίμου αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη με στρατιωτικό ελικόπτερο όχι μόνο στην παράσταση «Πέρσες» του Αισχύλου στο αρχαίο θέατρο, αλλά και σε Πάρο – Αντίπαρο «για ταξίδι αναψυχής», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Η απάντηση από το Μαξίμου ήρθε από τον Στέλιο Πέτσα που ξεκαθάρισε πως ο πρωθυπουργός πέταξε από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο στο πλαίσιο των καθηκόντων του. Ο υφυπουργός έκανε γνωστό πως ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Πάρο με την πτήση της γραμμής. Κατόπιν μετακινήθηκε την Κυριακή το απόγευμα από την Αντίπαρο προς την Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο προκειμένου να παραστεί στην παράσταση «Πέρσες» του Αισχύλου, ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός που μεταδόθηκε με livestreaming σε όλο τον κόσμο. Ο κ. Πέτσας επεσήμανε προς την αξιωματική αντιπολίτευση τη σημασία ο πρωθυπουργός να δίνει το «παρών» σε μείζονα πολιτιστικά και τουριστικά γεγονότα. «Θα περίμενε κανείς περισσότερη ειλικρίνεια και λιγότερη υποκρισία. Είναι άλλο πράγμα να χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός για τα καθήκοντά του τα μέσα που του διατίθενται και άλλο για ιδιωτικές του επισκέψεις. Επομένως, με βάση το παρελθόν, μπορεί κανείς να κρίνει ποιος το χρησιμοποιούσε για ιδιωτικές επισκέψεις και ποιος για να ασκεί τα καθήκοντά του», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Από την Κουμουνδούρου, πάντως, επανήλθαν στο θέμα ρωτώντας το Μαξίμου αν τελικά ο πρωθυπουργός δέσμευσε τρία στρατιωτικά ελικόπτερα και όχι μόνο ένα.

Η κόντρα συνεχίστηκε και στη Βουλή, με τον υπουργό Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο να εξηγεί σε σχέση με τη NAVTEX του Λιμενικού, για την οποία προκλήθηκε θόρυβος, πως το Λιμενικό αιτήθηκε άσκηση περιορισμένης εμβέλειας με πραγματικά πυρά στην περιοχή του Καστελλόριζου, ωστόσο «εκτιμήθηκε ότι θα εκλαμβανόταν ως αμφιλεγόμενο μήνυμα.

Εγινε η σχετική διόρθωση και η αποκλιμάκωση που έχει ήδη ξεκινήσει ολοκληρώθηκε». «Δεν είναι δυνατόν σε μια περίοδο που αντιμετωπίζουμε αυτού του είδους τις προκλήσεις στο Αιγαίο να έρχεται ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και να λέει ότι δεν γνώριζε», ήταν η απάντηση σε υψηλούς τόνους του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή