Μυστική διπλωματία βλέπει το ΚΙΝΑΛ

Μυστική διπλωματία βλέπει το ΚΙΝΑΛ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπενθυμίζοντας την πάγια θέση του σχετικά με το αντικείμενο πιθανών συζητήσεων μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας, αλλά και με αιχμές προς την κυβέρνηση για «μυστική διπλωματία» σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών, μετά την τουρκική τοποθέτηση περί «παγώματος» των ερευνών στην Ανατολική Μεσόγειο.

Εστιάζοντας στην αποστροφή του εκπροσώπου του Τούρκου προέδρου περί διαλόγου σε όλο το φάσμα των διμερών ζητημάτων και χωρίς όρους και προϋποθέσεις, η Χαρ. Τρικούπη επανέλαβε πως «σταθερή θέση της χώρας μας παραμένει ότι το μόνο αντικείμενο διαλόγου για τα εθνικά μας θέματα με την Τουρκία, είναι ο καθορισμός θαλασσίων ζωνών, δηλαδή ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα».

«Σε αυτά τα ζητήματα δεν χωρά κρυφή ατζέντα, δεν επιτρέπεται μυστική διπλωματία» σημείωσε ακόμη το ΚΙΝΑΛ, αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο διαχείρισης του θέματος από την ελληνική πλευρά, όπως είχε πράξει και μετά τη γνωστοποίηση, από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, της πρόσφατης τριμερούς συνάντησης στο Βερολίνο.

Αλλωστε, είναι γνωστό το πάγιο αίτημα της Φώφης Γεννηματά για σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών με άξονα τα ελληνοτουρκικά, προκειμένου, όπως τονίζεται, να υπάρχει ενδελεχής ενημέρωση και να χαραχθεί σαφής εθνική γραμμή.

Αιχμηρή ήταν η τοποθέτηση του ΚΙΝΑΛ και όσον αφορά τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες για την αποσόβηση πιθανής αναζωπύρωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, με την επέκταση της χρήσης μάσκας. Από τη Χαρ. Τρικούπη έκαναν λόγο για καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων, τονίζοντας πως «από τη στιγμή που οι ειδικοί εκτιμούσαν εδώ και μέρες ότι η χρήση μάσκας πρέπει να είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους, η σχετική απόφαση της κυβέρνησης κακώς καθυστέρησε».

Παράλληλα, υπήρξε σαφής αναφορά στην εξαίρεση των εκκλησιών, υπογραμμίζοντας πως «έστω και τώρα, το πλαίσιο πρέπει να εφαρμοστεί σωστά και χωρίς εξαιρέσεις» και καλώντας την κυβέρνηση «να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε οι κανόνες προστασίας να τηρούνται και στους τόπους λατρείας, αλλά και στις κάθε φύσεως ανεξέλεγκτες συγκεντρώσεις». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή