ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης σε Smart Covid-19 Management Group: Χαμηλά τα επίπεδα διασποράς του ιού στην Ελλάδα

Κ. Μητσοτάκης σε Smart Covid-19 Management Group: Χαμηλά τα επίπεδα διασποράς του ιού στην Ελλάδα

Στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών των χωρών που συμμετέχουν στην ομάδα που διαχειρίστηκε με επιτυχία το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού συμμετείχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, οι ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση που επικρατεί στις χώρες τους, συζήτησαν για την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται σε πολλές περιοχές του πλανήτη και αξιολόγησαν μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπισή της.

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους συνομιλητές του για «την επιδημιολογική πορεία στην Ελλάδα και τα σχετικά χαμηλά επίπεδα διασποράς του ιού, ενώ αναφέρθηκε στο πολύ προσεκτικό άνοιγμα της οικονομίας, περιλαμβανομένου του τουρισμού».

Παράλληλα, ανέλυσε τα μέτρα που έχει λάβει η χώρα ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των Ελλήνων πολιτών και των επισκεπτών, όπως η χρήση του Passenger Locator From (PLF) και του ειδικού αλγόριθμου που επιτρέπει τη διενέργεια στοχευμένων δειγματοληπτικών τεστ.

Όπως τονίστηκε, όλοι οι ηγέτες συμφώνησαν ότι η επανέναρξη και σταδιακή ομαλοποίηση της οικονομικής δραστηριότητας πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή, ενώ αντάλλαξαν απόψεις για τις ενδεχόμενες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας το φθινόπωρο.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιν Κουρτς, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέτζαμιν Νετανιάχου, ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον, η Πρωθυπουργός της Δανίας Μ. Φρεντέρικσεν και ο Πρωθυπουργός της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπις.