Εφάπαξ και εντός του 2020 τα αναδρομικά στους συνταξιούχους

Εφάπαξ και εντός του 2020 τα αναδρομικά στους συνταξιούχους

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα πως η κυβέρνηση θα καταβάλει εφάπαξ, πλήρως και μέσα στο 2020 τα αναδρομικά στους συνταξιούχους, έστειλε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως θα σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ.

Παράλληλα, είπε πως η εν λόγω ενίσχυση θα στοιχίσει 1,4 δισ., ενώ απευθυνόμενος στους συνταξιούχους, ζήτησε να εκτιμηθεί η απόφαση πως το ποσό θα δοδεί εφάπαξ.

Στην παρέμβασή του, κατά τη συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως το αποτέλεσμα της τετραήμερης Συνόδου Κορυφής είχε νικητή την ενωμένη και αλληλέγγυα Ευρώπη. «Από κανέναν δεν αμφισβητήθηκε το αποτέλεσμα. Το Ταμείο Ανάκαμψης σηματοδοτεί την πτώση ενός πολιτικού ταμπού και η Ελλάδα είναι από τις πιο κερδισμένες στην ΕΕ, λαμβάνοντας ένα ποσό περίπου 72 δισ. ευρώ». Πρόκειται, όπως διευκρίνισε, «για 32 δισεκατομμύρια ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης και 40 δισεκατομμύρια ευρώ του πολυετούς κοινοτικού προϋπολογισμού».

«Υπήρξαμε από τους πρωταγωνιστές αυτής της προσπάθειας», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως από τον περασμένο Μάρτιο είχε συνυπογράψει σχετική επιστολή μαζί με άλλους οκτώ ηγέτες προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Οι στόχοι που είχαμε θέσει εξαρχής, ικανοποιήθηκαν στο ακέραιο», δήλωσε χαρακτηριστικά και ανέφερε πως «είμαστε αντιμέτωποι με μία μεγάλη εθνική πρόκληση. Το κρίσιμο στοίχημα είναι να κατευθυνθούν αυτοί οι πόροι εκεί που πρέπει και με σωστό τρόπο».

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό «επεξαργαζόμαστε ένα εθνικό συνεκτικό σχέδιο. Δεν θα γίνει με ασύντακτες διαδικασίες, καθυστερήσεις, πελατειακά συμφέροντα. Θα είναι βασισμένο στις προτάσεις και κατευθύνσεις της επιτροπής Πισσαρίδη».

Όσον αφορά το ν/σ του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως η 1η πρώτη δέσμη παρεμβάσεων αφορά τα φορολογικά κίνητρα και αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην προσέλκυση ξένων συνταξιούχων, κάτι που -όπως είπε- θα έχει σημαντικό φορολογικό πρόσημο.

Επιπλέον, μίλησε για τη συμμετοχική επιχειρηματικότητα, χαρακτηρίζοντας τη σχετική διάταξη πολύ σημαντική.

Σημειώνεται πως στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης ανήγγειλε ισόβια σύνταξη στους άνδρες που υπερασπίστηκαν την πατρίδα, 46 χρόνια μετά την εισβολή στην Κύπρο,

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή